Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen

Personuppgifter röjda men inte läckta

Senast uppdaterad: 12 maj 2023 klockan 15:05

Under en cyberattack mot vår leverantörs underleverantör hade aktören tillgång till filer som laddats upp i Visma recruit. Undersökningar visar i dagsläget att aktören bara öppnat filer i testmiljön. Göteborgs Stads leverantör bedömer det som osannolikt att aktören kunde ladda ner någon information.

Personuppgifter röjda men inte läckta

Projektledare - digitalisering

Arbetsbeskrivning

Vi är Göteborg! Nu behöver vi dig som projektledare med erfarenhet av komplexiteten i att arbeta i gränslandet mellan IT och kärnverksamhet. Vi kan erbjuda nästa utmaning för dig som har arbetat med både med kravställning och införandeprojekt av IT-stöd, i syfte att digitalisera processer.

Som projektledare hos oss kommer du att arbeta med att identifiera, upphandla och införa nya tjänster och lösningar för berörda verksamheter i Göteborgs Stad. Du kommer att arbeta på Intraservice avdelning för gemensamma tjänster tillsammans med bland andra portföljledare, projektledare, tjänsteansvariga och verksamhetsutvecklare. Du ansvarar för att samarbeta med leverantörer, beställare, projektägare och övriga projektintressenter för att säkerställa att projektets leveranser uppfyller uppsatta mål, nyttor och identifierade behov.

Du kommer att arbeta i projekt av varierande storlek och ibland i flera projekt parallellt. Som stöd i att styra och leda ditt arbete kommer du att använda vår process och projektstyrningsmodell (PPS). Inledningsvis kommer uppdraget vara att ingå i ett stort pågående projekt där du tillsammans med huvudprojektledare kommer att arbeta med planering och verkställande av införande av tjänst hos stadens förvaltningar och bolag. Du kommer de närmaste åren primärt arbeta i projekt riktade mot digitalisering av kommunal ärendehantering.

Som projektledare ansvarar du bl.a. för följande inom ramen för dina projekt:
• planera, leda, styra, samordna, följa upp och rapportera ditt/dina projekt enligt befintliga processer
• resultatansvar inför projektägare, styrgrupp, beställare - säkerställa att projektet når överenskomna mål
• styrning mot effektmål och nytta
• aktiv riskhantering
• delta i upphandling och avtalsarbete
• leverantörskontakter
• förankring av projektresultat inom berörda verksamheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ett område som vi bedömer relevant samt utbildning som inom projektledning. Du har flera års erfarenhet av arbete som projektledare, där du arbetat både med kravställning och införandeprojekt av IT-stöd i syfte att digitalisera processer. Du har erfarenhet av att arbeta i gränslandet mellan IT och kärnverksamhet, och förstår därmed den komplexitet som det innebär att gå från idé/process till färdig användarvänlig lösning.

Det är meriterande om du har kompetens/erfarenhet av:
• informationssäkerhetsarbete och dataskydd
• offentlig upphandling
• projektstyrningsmodeller och projektverktyg såsom t.ex. PPS och Antura
• förändringsledning i komplexa organisationer
• kommunal ärendehantering, exempelvis frågor gällande allmänna handlingar samt offentlighet och sekretess (OSL) arkivfrågor, nämnd och styrelseprocesser.

För att lyckas i den här rollen behöver du kunna leda projekt mot uppsatta mål. Du behöver även kunna identifiera och analysera risker/problem som uppstår samt hitta lösningar. Du skapar goda samarbeten och har förmågan att kommunicera på ett tydligt sätt, både i tal och skrift, med många olika intressenter och på olika nivåer. Du är drivande, tar initiativ och ser till att dina arbetsuppgifter blir genomförda.

Vi arbetar med löpande urval och intervjuer för att effektivisera processen, varför vi ber dig att ansöka så snart som möjligt. Dock kommer alla ansökningar under ansökningstiden att beaktas.

Övrig information

Som medarbetare på Intraservice delar du självklart Göteborgs Stads förhållningssätt: vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, vi bryr oss, vi arbetar tillsammans och vi tänker nytt. Det betyder att vi vet vad som är ett bra resultat för verksamheten och bidrar till det resultatet med ett professionellt bemötande gentemot de vi är till för. Vi är engagerade, initiativtagande och tar ansvar för egna och gemensamma arbetsuppgifter. Vi tar hänsyn till andras synpunkter, delar med oss av våra kunskaper samt bidrar till verksamhetens utveckling och effektivisering.

På Intraservice arbetar du i en kunskapsorganisation som ständigt utvecklas. Hos oss finns en hög grad av komplexitet och bredd samt många spännande uppdrag och roller. Mycket av det vi gör handlar om stora volymer och får därmed en betydande av påverkan på stadens verksamheter.

Hos oss arbetar vi både verksamhetsbaserat och tillitsbaserat. Vi erbjuder flexibel arbetstid och eftersträvar balans mellan arbete och privatliv. Detta innebär en viss frihet, men ställer också krav på ansvarstagande hos varje medarbetare. Vi jobbar aktivt med hållbarhet och har ett systematiskt miljöarbete sedan flera år tillbaka. Vi erbjuder flera friskvårdsförmåner, men även exempelvis semesterväxling och andra förmåner. Vår strävan är att både idag och i framtiden vara en attraktiv arbetsgivare!

Vissa tjänster på Intraservice kan komma att innefattas av krigsplacering med allmän tjänsteplikt vid höjd beredskap eller krig.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om Intraservice

Intraservice levererar tjänster och digital infrastruktur, som hjälper medarbetare och chefer i Göteborgs Stad att arbeta smart och effektivt. På så vis gör vi det enklare att arbeta i Göteborgs Stad och bidrar till att staden kan ge god service till göteborgarna. Intraservice har en central roll när det gäller att bidra till digitalisering och automatisering av Göteborgs Stads förvaltningar och bolag. Vår strävan är att vara den självklara samarbetspartnern för våra kunder.
Vi är drygt 700 medarbetare, som arbetar i centrala Göteborg. Hos oss finns en hög ambition att tillsammans leverera och utveckla ändamålsenliga tjänster till våra kunder. Hoppas du vill bli en del av oss!
För ytterligare information: http://www.goteborg.se/intraservice

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2023-06-11
Referensnummer
C141327

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse

Kontaktpersoner

Daniel Kanje
Enhetschef
Telefon: 031-368 59 63

Fackliga företrädare

Thomas Andersson
Vision
Telefon: 072-142 17 81
Katrin Pålsson
Saco
Telefon: 073-072 31 65

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}