Till sidans huvudinnehåll

Just nu syns inga kontaktuppgifter eller öppettider på goteborg.se

Senast uppdaterad: 22 februari 2024 klockan 08:12

Just nu syns inga kontaktuppgifter eller öppettider på goteborg.se. Om du behöver nå oss kan du ringa kontaktcenter på 031-365 00 00.

illustration med byggnader och broar

Om Prototyp Göteborg


Sommaren 2023, när Göteborg firar 400 år, blir stadens offentliga rum till en utställningsarena under namnet Prototyp Göteborg.

Vad?

Utställningen riktar blicken mot lösningar och utmaningar i staden och lyfter initiativ som arbetar aktivt för att accelerera hållbar omställning. Huvudområdet är ett gångstråk som sträcker sig från Frihamnen, till Ringön och över Hisingsbron till Centralenområdet och Kronhuskvarteret, där besökarna guidas genom ett stadslandskap i förändring. Prototyp Göteborg är en inbjudan att delta och bidra till att staden utvecklas till en framtidsduglig stad mot sitt 500-årsjubileum. 

Prototyp Göteborg lyfter fram flera pågående projekt, i olika skalor, med fokus på lösningar och utmaningar i omställningen; stadens jubileumssatsningar, storskaliga byggnationer, konstverk, studentarbeten, forskningsprojekt och initiativ från allmänheten. I utställningen läggs särskilt fokus på prototypens, det platsspecifika, samskapandets och det humanistiska perspektivets roll i den pågående transformationen.

I programmet kopplat till Prototyp Göteborg kommer det finnas möjlighet att ta del av samtal och diskussioner, byggworkshops, platsbesök, föreläsningar, guidade turer och mycket mer.

Läs mer om Prototyp Göteborg.

Prototyp Göteborg – staden som utställning är ett samverkansprojekt som projektleds av stadsmiljöförvaltningen, stadsbyggnadsförvaltningen och Göteborg & Co i samverkan med fler av stadens förvaltningar, bolag, branschen, akademin, ideella föreningar och allmänheten. Prototyp Göteborg är en utveckling av Göteborgs Stadstriennal som arrangerades vart tredje år från 2015 fram till och med 2021.

Syntolkning till filmen finns längst ner i denna nyhet om hur Prototyp Göteborg firar stadens 400-årsjubileum.

Varför?

Prototyp Göteborg syftar till att skapa öppna forum kring stadsutveckling och involverar göteborgarna i utvecklingen. 

När?

Prototyp Göteborg var en del av stadens jubileumsfirande 2023. På grund av pandemin beslutades det att det stora jubileumsprogrammet för Göteborg firas 2023 istället för 2021. 

Jubileumsfirandet pågick hela sommaren från 2 juni till 3 september. Firandet inleddes med en större Jubileumsfestival 2–5 juni och fortsatte sedan med fler aktiviteter dagligen fram till den stora finalhelgen 31 augusti–3 september. 

Kontaktpersoner

Cecilia Helsing


Kommunikationsansvarig
E-post: cecilia.helsing@stadsmiljo.goteborg.se

Aktuellt från Göteborgs stad

Relaterad information

Exception occured while calling: RestConfiguration: url = https://microservices.goteborg.se/sdw-service/display/sites?sort=name,asc&size=10000&page=0&siteId=1487, workmanager = MicroserviceRestWorker, timeout = 15000, headers = [Accept = application/json;odata=verbose], parameters = []

${loading}