Detta händer hos oss


Förutom att du kan få individuell hjälp och svar på dina frågor, händer det annat på Medborgarkontoret som du kan ta del av. Har du förslag på aktiviteter tveka inte att höra av dig!

Läxhjälp för vuxna på Hisingen

I samarbete med Forum Skill erbjuder Medborgarkontoret Biskopsgården läxläsning till dig som är över 18 år och bor på Hisingen. För att boka en tid på måndag (dagtid)  skickar du ett sms till Sousan på telefonnummer: 0760-833 149. För att boka en tid på onsdag eller torsdag (dag och kväll) skickar du ett sms till Randi på telefonnummer: 0760-500 342 Skriv ditt namn, vilken kurs du studerar och vad du behöver hjälp med. Sen kontaktar Sousan och Randi dig.

Hjälp med att söka jobb och skriva CV

Genom vårt samarbete med Forum Skill har du som bor i Biskopsgården möjlighet att få hjälp av en jobbcoach på Medborgarkontoret i Biskopsgården. Du kan exempelvis få hjälp med att skriva CV och personligt brev, att intervjuträna inför arbetsintervjuer samt få tips om olika webbsidor för arbetssökande.

Boka tid genom att kontakta oss.

Telefontider: Måndag- fredag kl. 10-12 och 13-15

Telefonnummer: 031-366 67 90

Juridisk rådgivning med Advokatjouren

Advokatjouren erbjuder 15 minuters gratis juridisk rådgivning med en advokat och är för dig som behöver juridisk hjälp som handlar om brottmål (misstänkt för eller utsatt för brott), familjerätt, migrationsrätt samt tvångsmål (LPT, VRV, LVM och LVU). Rådgivningen sker på plats på medborgarkontoret. Rådgivningen kan inte ges över telefon eller digitalt. Boka tid genom att kontakta medborgarkontoret Biskopsgården.

Under våren går det att boka besök vid följande tillfällen:

  • 23 januari
  • 13 februari
  • 12 mars
  • 23 april
  • 21 maj
  • 18 juni

Advokatjouren är ett samarbete mellan Advokatsamfundet, Advokat Emma Persson och Göteborgs stad.