Två händer och ett hjärta

Detta händer hos oss

Förutom att du kan få individuell hjälp och svar på dina frågor, händer det annat på Medborgarkontoret som du kan ta del av. Har du förslag på aktiviteter tveka inte att höra av dig!

Rådgivning och information om frågor som rör våld

Våld kan förekomma i alla typer av relationer. Det är en handling riktad mot en annan person som skadar, smärtar, skrämmer eller kränker. Det kan också vara en handling som får personen att göra något mot sin vilja eller att avstå från att göra något den vill. 

Nu har relationsvåldsteamet rådgivning på medborgarkontoren i Nordost.

De erbjuder råd och stöd till personer som är utsatta eller utsätter någon för våld. De sprider även kunskap till alla som vill veta mer om vad våld är och informerar om verksamheter som arbetar med dessa frågor och vart det finns hjälp att få. 

Om det finns behov av att samtala ostört med någon av dem, erbjuder de en besökstid till kontoret i Hammarkullen eller hänvisar till sin råd- och stödtelefon. Telefonnummer 070-6392862. Telefontider; tisdagar 15.30-18.00 och torsdagar 9-11.

Målgrupp: Personer som behöver råd och stöd i frågor som rör våld i nära relationer och/eller hedersrelaterat våld. De riktar sig både till personer som är utsatta för våld, personer som utsätter andra för våld samt anhöriga till personer som utsätts eller utsätter andra för våld. 

Plats: Bergsjöns medborgarkontor på Rymdtorget 4  och Angereds medborgarkontor på Angereds Torg 13

När: Tisdagar kl. 13-15 (Relationsvåldsteamet finas på plats både i Bergsjön och Angered denna tid).


Juridisk rådgivning

Vi erbjuder kostnadsfri juridisk konsultation i femton minuter inom familjerätt, migrationsrätt, socialrätt, arvsrätt samt straff- och-processrätt. Under våren är vi på plats på medborgarkontoret följande dagar: 

  • 31 januari
  • 28 februari
  • 28 mars
  • 25 april
  • 30 maj

Boka tid genom att ringa medborgarkontoret på telefon: 031-365 41 00.

För frågor, kontakta oss på telefon eller e-post: 
medborgarkontoretbergsjon@demokratimedborgarservice.goteborg.se.