Om innovationsarbetet
Innovation är något nytt som skapar värde och får spridning. En idé blir en innovation först när den omsätts i verkligheten, sprids och gör nytta. Göteborgs Stads innovationsarbete innebär att verksamheterna arbetar aktivt med att identifiera, testa och implementera innovationer för att lösa de samhällsutmaningar som Göteborgs Stad står i, och inför.
För att utveckla innovationer behöver människors idéer tas tillvara, utvecklas och förädlas. Det behövs en öppenhet i organisationen för att använda nya arbetsformer och metoder. För att skapa förutsättningar till att utveckla innovationer krävs ett strukturerat och genomtänkt arbete, bestående av ett antal övergripande delprocesser, från tidigt idéarbete till spridning.
För att stärka Göteborgs Stads innovationsförmåga behöver människor också mötas. Möten mellan olika kunskapsområden, kulturer och erfarenheter skapar kreativitet, ger tillfälle att tänka i nya banor och möjliggör förändring i arbetssätt. Det är därför viktigt att det finns platser och arenor för möten. Det behövs ett tillåtande klimat där människors energi och kreativitet kan släppas lös och välkomnas.
Götapriset - utveckling för en bättre välfärd
Den svenska välfärden måste hela tiden utvecklas i takt med förändrade utmaningar och nya möjligheter. För att lyckas med det krävs att vi tar vara på alla idéer och goda exempel på förnyelse och förbättring. Syftet med utmärkelsen är att stimulera utveckling inom de offentliga verksamheterna och främja innovationer som bidrar till en bättre välfärd. Inom Göteborgs Stad uppmuntrar vi förvaltningar och bolag att delta i Götapriset.