Till sidans huvudinnehåll
Vårens blommor under plantering. Foto: Stadsmiljöförvaltningen

Vårens blomsterutsmyckningar intar staden

Publicerad 25 mars 2024

Nu rullas nära 9000 växter ut för att smycka staden under våren. Under året kommer temat Hav och marina resurser att speglas i blomsterutsmyckningarna och i vårens planteringar inspirerar Sjömanshustrun som en länk mellan staden och havet.

I årets vårplanteringar finns både havets blåa toner i förgätmigej och pärlhyacinter som blandas med de rostiga och varma tonerna från bland annat ranunkler och narcisser som tillsammans ska spegla stadens siluett och solens varma strålar vid solnedgången mot hamninloppet.

75 urnor kommer under påskveckan att placeras ut på torg, gator och parker i staden. Utöver urnorna börjar nu också höstens planterade lökar att titta upp i rabatter vid bland annat Bältesspännarparken och Göteborgsoperan. En hel del växter planteras också på plats i befintliga rabatter som vid Gustav Adolfs torg.

Inte bara i centrum

Utöver blomsterurnorna på centrala platser som Götaplatsen, Stenpiren och Drottningtorget eller på våra centrala gågator så smyckas även torg som Chapmans torg, Hjällbotorget, Komettorget och Frölunda trappor vid Frölunda torg. En del av växterna i vår är perenner som kommer att återanvändas i mer permanenta rabatter i staden efter att de varit med i blomsterurnorna under våren.

Till sommaren blir det ännu en växel

Fler platser, urnor och planteringar blir det till sommaren när temat Hav och Marina Resurser fortsätter då speglar blomsterplanteringarna västkusten, korallreven och havet.

Läs mer om stadens planteringar och årets tema.


${loading}