Till sidans huvudinnehåll

Luciamorgon på SVT – med Brunnsbo Musikklasser

Publicerad 13 december 2022

Brunnsbo Musikklkassers herrkör, flickkör och elever från klass 9D var med på Luciamorgon på SVT, som i år sändes från Gräfsnäs slottsruin. – Vi blev tillfrågade av produktionsbolaget Warnerbros att vara med. I år sänds det från Västra Götaland. Det är ju olika regioner varje år. De hade sett vår julkonsert på YouTube från 2020 och tyckte om den, säger Kicki Rosén Bejstam, musikansvarig, Brunnsbo Musikklasser.

Brunnsbos Musikkklasser från Brunnsboskolan har tidigare medverkat bland annat i Valborsfirande från Vallda Sandö så Warnerbros hade kontakt med skolan sedan tidigare.

-Eleverna är mycket stolta och tycker det är väldigt spännande att de fått vara med. Det tog lång tid innan vi fick avslöja vilket program de skulle medverka i, berättar Kicki.

Årets Luciatåg bestod av elever från årskurs 8 och 9 från Brunnsbo Musikklasser. Under ledning av: Kicki Rosén Bejstam och Patrik Wirefeldt.

-Eleverna har övat mycket inför att vara med i programmet. Det är många timmar de lagt utöver skoltiden för att repetera inför detta. De är väldigt stolta och tycker det är en fantastisk upplevelse man får genom att gå i Brunnsbo Musikklasser, avslutar Kicki.

Här kan ni läsa om Luciamorgon på SVT

Här kan ni se julkonserten från 2020 med Brunnsboskolans musikklasser

${loading}