Till sidans huvudinnehåll

Vad heter örn på tyska?

Publicerad 10 mars 2023

Elever från Guldhedsskolan kom på fjärde plats i Nordens största språktävling, där över 30 000 elever tävlar i engelska, svenska, spanska, franska och tyska. Läraren Gehn Johnsson på Guldhedsskolan anmälde sina elever i årskurs 9 som klarade första provet med glans.

Det första provet genomfördes på dator utan några hjälpmedel och handlade om elevernas förmåga att använda språket, fakta och allmänbildning om till exempel geografi och historia.

När resultaten rättades hade vi det högsta genomsnittet i Västra Götaland, berättar Gehn som undervisar i svenska, engelska och tyska på Guldhedsskolan. Det innebar att vi gick vidare till semifinal i regionen.

 Semifinalen hölls på Schillerska gymnasiet torsdagen den 9 mars. Två elever från Guldhedsskolan deltog i den andra deltävlingen.

Vi hade bra koll på frågorna säger eleverna som deltog i tävlingen. Den svåraste frågan vi fick var ” vad heter örn på tyska” och den lättaste var ”bestämma träff med kompisar”.

Det var riktigt roligt att vara med och delta, även om vi inte gick till final så fick vi en fin fjärdeplats fortsätter eleverna.  

  Ja, vi är jättenöjda och jag är väldigt stolt över mina elever, avslutar Gehn.

${loading}