Till sidans huvudinnehåll
Man i blå kavaj i mikrofon i FN:s generalförsamling i New York.
Lars Berndtsson blir fotograferad av Johan Gunnebo under sitt anförande under FN-mötet i New York.

Göteborgs Stad nomineras till Solenergipriset

Publicerad 6 mars 2024

Två av stadsfastighetsförvaltningens medarbetare inom solenergi är nominerade till Solenergipriset! Det är Johan Gunnebo och Lars Berndtsson som förra året representerade Sverige vid FN-konferensen HLPF i New York (High-Level Political Forum on Sustainable Development) som är nominerade.

Detta för att ha fått internationell uppmärksamhet för stadens omfattande solenergiprogram, vars mål är att uppnå 100 procent förnybar energiproduktion till 2025 bland annat genom att producera 35 GWh solel fram till år 2030.
– Det var otroligt hedrande att av UD få förtroendet att ingå i den svenska delegationen som representerade Sverige i FN och dessutom få chansen att göra ett anförande där vi fick chansen att berätta om stadsfastigheters arbete med solceller inför FN-representanter från hela världen.
– Och att nu bli nominerade av branschorganisationen för detta är ju ytterligare ett kvitto på att arbetet med vårt solenergiprogram är något bra som ger eko i omvärlden, tycker Lars och Johan.

Hedersomnämnande 2019

Det är 20:e året som branschorganisationen Svensk Solenergi delar ut Solenergipriset. Det delas ut i tre kategorier – Årets anläggning mark, Årets anläggning byggnad och Årets prestation. Utmärkelserna går till anläggningar, företag eller privatpersoner vars framsteg är värda att lyfta fram som bra exempel att inspireras av.
Detta är andra gången Svensk Solenergi uppmärksammar vårt arbete med solenergi. 2019 fick vi ett hedersomnämnande.

Läs mer om priset här:

De kan ta hem Solenergipriset 2024 - Svensk Solenergi


${loading}