Till sidans huvudinnehåll
Två flickor som dansar bredvid en mikrofon

Stort utbud av sommarlovsaktiviteter i Backa och Brunnsbo

Publicerad 30 maj 2023

Den 14 juni går startskottet för Sommar i Backa; en satsning på sommarlovsaktiviteter för barn och unga i Backa och Brunnsbo. Under hela sommarlovet kan barn och unga ta del av ett stort utbud av kostnadsfria aktiviteter i området.

Varje vardag och på vissa helger från den 14 juni till 11 augusti finns det något att göra för barn och unga i Backa och Brunnsbo. Under sommarlovet fylls området med allt från fotbollsskola, cirkus, sportaktiviteter, dans, teater och utomhusbio till aktiviteter kopplade till konst, litteratur och musik.

— Jag känner mig stolt och glad över att vi kan ge barn och ungdomar möjlighet till ett roligt sommarlov fyllt med gratis aktiviteter, där de både kan få nya lärdomar och nya vänner, säger Emma Sladinovska Bayazit, projektledare för Sommar i Backa, socialförvaltningen Hisingen.

Invigning med scenuppträdanden 

Sommar i Backa startar med en invigning den 14 juni kl. 16 på näridrottsplatsen i Backa Röd, Krumeluren 6. Det blir uppträdanden på scen, olika aktiviteter och ett sightseeingtåg som kör genom Backa och Brunnsbo. 

Alla är välkomna!

Sommar i Backa är ett projekt som drivs av socialförvaltningen Hisingen, Bostads AB Poseidon, Bostadsbolaget, Stena fastigheter, Familjebostäder, Hisingsbacka FC, House of Possibilitas och flera andra aktörer.

Sommarlovsaktiviteter i Göteborgs Stads kalendarium

På goteborg.se/sommarlov kan du hitta alla sommarlovsaktiviteter som arrangeras i hela staden. Aktiviteterna som arrangeras inom satsningen Sommar i Backa hittar du genom att  söka på sommaribacka.


${loading}