Skriv ut, kopiera och skanna

För att bidra till att minska smittspridningen av Covid-19 är biblioteken anpassade för snabba ärenden. Det finns begränsad möjlighet att använda dator, skriva ut, kopiera eller skanna. På Stadsbiblioteket finns ett fåtal datorer med självservice som kan användas i max 20 minuter. Endast drop-in.

Låna dator

På Stadsbiblioteket har vi datorer på Plan 1 och Plan 2. De kan du låna 45 minuter om dagen. Du loggar in med bibliotekskort eller personnummer (12 siffror) och PIN-kod. Om du inte har bibliotekskort hos oss kan du få ett endagslogin. Då behöver du visa legitimation.

Skriv ut

Du kan skriva ut upp till tre sidor om dagen gratis från våra datorer, därefter kostar de 2 kronor styck för A4. Du kan också skriva ut i färg för 5 kronor styck för A4. Tyvärr kan vi inte erbjuda möjlighet att skriva ut i A3. För att ladda ditt utskriftskonto med pengar kan du betala kontant eller med kort i receptionen, eller med kort i någon av de andra diskarna i huset.

Kopiera

Det finns kopiatorer på flera våningsplan. Det kostar 2 kronor styck att kopiera svartvitt A4 och 4 kronor styck för A3, 5 kronor styck för färg i A4 och 10 kronor styck för A3. För att kopiera måste du ha pengar på ditt bibliotekskort. Detta laddar du hos personalen vid lånedisken. Kopieringen är helt och hållet självservice.

Skanna

Du kan även skanna dokument från kopiatorerna och få det skickat till din e-postadress. Det kostar ingenting.

Trådlöst nätverk

Det finns ett trådlöst nätverk i huset. Det heter "Biblioteket". För att ansluta behöver du välja rätt nätverk och sen logga in med bibliotekskort och PIN-kod i en webbläsare. Mer instruktioner hittar du på vår sida Surfa på trådlöst nätverk. Du kan också använda stadens nätverk "Goteborgfree", då behöver du inte logga in.