Hörlurar, ukulele, symaskin, ljudmixer, mikrofon, penslar och pennor i Götaverkstan. Fotograf: Martin Holmquist

Götaverkstan

Götaverkstan är Stadsbibliotekets nya kreativa skaparyta. I Götaverkstan kan du skapa själv, tillsammans med andra. Här kan du odla din kreativitet.

Götaverkstan är en plats för kreativt och hållbart skapande som är tillgänglig för alla bibliotekets användare. Här kan du delta i olika kreativa och konstnärliga workshops eller låna en symaskin.

Allt är gratis och tillgängligt för alla som har ett bibliotekskort.

Introduktionskurs Götaverkstans mediarum

Går du i tankar om att spela in podcast? Sitter du på film- och bildmaterial som behöver redigeras?  Glada nyheter! Nu öppnar vi upp Götaverkstans ljud- och bildrum!

Du som är 18 år eller äldre och har ett bibliotekskort är välkommen att boka in dig på en introduktionskurs för att få använda något av rummen. Kurserna kommer att hållas på torsdagar och är personliga för att undvika att allt för många samlas på samma plats vid samma tillfälle. 

Skicka ett mejl till gotaverkstan@kultur.goteborg.se och berätta vilket av rummen du är intresserad av att använda, så återkommer vi med förslag på datum och tid för introduktionskursen.

Kurserna hålls på torsdagar kl 16-18 med start under hösten. Information om kurserna kommer publiceras här.

Stadsbiblioteket följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19. Besök inte ditt bibliotek om du har symtom som snuva, hosta eller feber. Tack för att du visar hänsyn och omtanke!

Bokningsbara rum för ljud, bild och musik

I Götaverkstan finns tre ljud- och bildrum:

Ordna en egen workshop

Vill du själv ordna en workshop för att dela med dig av din kunskap och skapa tillsammans med andra? Eller har du någon fråga om Götaverkstan? Kontakta oss på gotaverkstan@kultur.goteborg.se

Har du idéer?

Finns det något program du tycker att vi borde ha? Någon annan slags utrustning? Eller har du en spännande idé om något som kan göras i Götaverkstan - skicka gärna ett mejl till oss och berätta! gotaverkstan@kultur.goteborg.se 

Öppettider för Götaverkstan

Götaverkstan är öppen för eget skapande under bibliotekets öppettider. Under vissa tider hålls kurser eller workshops som kan kräva föranmälan. Håll utkik i Stadsbibliotekets program.