Till innehåll

Många verksamheter håller fortsatt stängt för att minska spridningen av Covid-19

Senast uppdaterad: 24 november 2020 klockan 15:48 | Publicerad: 23 mars 2020 klockan 08:26

Stadsbiblioteket, museer och kulturhus, simhallar, träffpunkter för äldre och öppen förskoleverksamhet till exempel, har tillfälligt stängt. Ta reda på vad som gäller innan du besöker oss.

Göteborgs Stads information med anledning av covid-19
Besökare i forskarsalen. Foto: Lo Birgersson

Regionarkivet

Regionarkivet

Hos oss kan du söka efter handlingar från Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad. Betyg, patientjournaler, handlingar från socialtjänsten, kartor och mycket annat finns här. Här finns också Göteborgs föreningsarkiv med handlingar från folkrörelser och föreningar. Som arkivmyndighet ger vi råd och gör tillsyn för att förvaltningar, bolag och stiftelser ska följa de lagar och regler som gäller för arkiv- och informationshantering.

Aktuellt

Så drabbade spanska sjukan Göteborg för hundra år sedan

Publicerad 13 november 2020
Istället för att ha öppet hus på Arkivens dag 14 november har Regionarkivet gjort en film om vad arkiven kan berätta om pandemin spanska sjukan. Kunde man åka spårvagn i Göteborg? Gick barnen i skolan? Höll man avstånd? Fanns det vårdplatser för alla? Här kan du se filmen!

Så påverkar covid-19 Regionarkivets verksamhet

Publicerad 9 november 2020
Regionarkivets forskarexpedition är öppen som vanligt, men vi har ställt in våra arkivutbildningar, visningar och tillsynsbesök tills vidare. Vi kommer inte heller att ha öppet hus på Arkivens dag 14 november, utan har i stället premiärvisning av en film om spanska sjukan detta datum.
${loading}