Till innehåll

Samhällsorientering

Lär dig mer för en bra start i Sverige

Samhällsorientering på ditt språk ger dig en bra start i Sverige.  Det är en gratis utbildning om det svenska samhället för dig som nyligen fått uppehållstillstånd i Sverige. På kursen lär du dig mer om hur det svenska samhället fungerar, dina rättigheter, skyldigheter, att leva, bo och verka här. Välkommen att anmäla dig!

Aktuellt

Så ska nyanlända komma närmare arbetsmarknaden

Publicerad 24 augusti 2022
Flera nyanlända är arbetslösa och står utanför arbetsmarknaden. De saknar kunskap om arbetsmarknaden, hur man söker jobb och hur man kan kombinera sina intressen, egenskaper och färdigheter för att hitta yrken de inte visste fanns. Nyckelprojektet ska ge dem just den kunskapen.

Det här hände på en kursdag för Dari-talande afghaner

Publicerad 24 augusti 2022
Vem kunde tro att det finns så många yrken bara på Ikea? Och över 8000 yrken i hela Sverige? Det var många insikter som fick kursdeltagarna att höja på ögonbrynen. Nyckelprojektets kurs för nyanlända handlade främst om arbetsmarknaden denna dag.

Till hösten börjar nya metoden mikro-vanor användas

Publicerad 24 augusti 2022
Till hösten ska nya metoden mikro-vanor testas i Nyckelprojektet. Och en stor slutkonferens planeras ihop med andra projekt. Fortfarande finns platser för fler deltagare i språkgrupperna tigrinja och arabiska som startar till hösten. Det berättar Paul Wallner, projektledare i projektet.
${loading}