Grupper på Verket

Här finns kontaktuppgifter och kortare informationstexter om grupper som är aktiva på Verket just nu.

Afroinstitutionen

Politiskt och religiöst obunden ideell förening som beaktar ett intersektionellt perspektiv och vill vara del i att skapa ett jämlikt och inkluderande samhälle där människor uppskattas, respekteras och behandlas rättvist med hänsyn till alla våra olika identiteter.

Kontakt: www.afroinstitutionen.com

Akvarellgruppen

Vi ses varje tisdag kl. 12-14:30 för att måla tillsammans. Gruppen är öppen för alla, såväl erfarna som nybörjare. Föranmälan krävs, då det finns begränsat antal platser.

Kontakt: 031-365 78 68 och 031-365 78 97 

Ballroom sessions

Sessions är ett häng för att lära känna varandra, träna och utforska oss själva genom ballroomscenens kategorier. Ballroom sessions är ett queert, feministiskt space och tolererar inte sexism, rasism, transfobi, homofobi med mera. Sessions är inte kurser, men vi lär oss alltid av varandra. Nyckeln till bra sessions är att du redan vet vad du vill träna på eller vilka frågor du vill ha svar på innan du kommer hit, så gör gärna egen research. På sessions delar vi ofta det som inspirerar oss med varandra.

Kontakt: Sofia Rydhard,  sofiarydhard@gmail.com

Bokcirkel

Studiecirkeln är organiserad inom SPF seniorerna i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan sedan 1993. Aktiviteten på Verket är högläsning och diskussion runt böcker.

Kontakt: 031-365 78 68 och  031-365 76 90

Boule i alla väder

Vi trotsar vädrets makter och kör utomhusboule året runt på gårdsplanen utanför Verket. Kläder efter väder. Inga förkunskaper behövs. Vi ses på tisdagar kl. 11-12

Kontakt: 031-365 78 68 och 031-365 76 90

Canasta

Kom till Verket och spela ett parti Canasta! Gruppen spelar varje onsdag kl. 11-13.30. Ingen förkunskap krävs.

Kontakt: 031-365 76 90 och 031-365 78 31

Club Oscar

Club Oscar är en samtalsgrupp för äldre män som träffas varannan torsdag (udda veckor). Prat är en huvudingrediens under träffarna, med allt från personliga upplevelser till mer fantasifulla historier, men det kan även bli en tripp till något intressant i närområdet. Gruppens deltagare ansvarar för att dela med sig av tiden för prat, så att alla kan komma till tals och inte fler samtal än ett hålls runt bordet.

Ring för information och anmälan: 031-365 78 97 eller 031-365 78 31.

Dancehall

Det är två aktiva dancehallgrupper på Verket. På deras sessions lära man sig av varandra och nivåerna är blandade. Ålder 13-30 år

Kontakt: Verket

Dona´s bokklubb

En social bokklubb för tjejer som vill träffa nya bekantskaper och har ett bokintresse.

Kontakt: Verket

Engelska — Är du sugen på att träna din vardagsengelska?

Måndagar kl. 11-13

Nu kan du vara med i en enkel konversationsgrupp där vi övar att prata. Föranmälan behövs, ring 031-365 76 90 eller 031-365 78 68.

Fair Point studios

Unga skapar film på olika sätt och genom olika projekt.

Kontakt: Verket

Female Legends

Female Legends är ett e-sportcommunity för tjejer och icke-binära. Vi åker på LAN, har coachning i e-sport och arrangerar turneringar och spelkvällar. Vi håller även i träffar för vårt mentorskapsprogram. Vi är runt 2 500 personer i communityt över hela Sverige.

Hemsida: femalelegends.com
Kontakt: Liza Lind, telefon 070-277 55 87 eller liza@femalelegends.com

Fredagsföreläsningar och kulturevenemang

De flesta helgfria fredagar kl. 13 (ej under sommarmånaderna).

Mer information: 031-365 78 97 och 031-365 76 90

GALF

Göteborgs Allmänna Lajvförening (GALF) är en ideell ungdomsförening vars syfte är att skapa lajv, events och hålla i olika workshops för sina medlemmar. Vi riktar oss främst till ungdomar, samt de som är intresserade av lajv och scenkonst. GALF är en del av Sverok.

Kontakt: info@galf.se

go:night

go:night är ett vampyrlajv baserat på det populära rollspelet Vampire the Masquerade och utspelar sig i ett kallare och mörkare Göteborg. Målgruppen är 15 år och uppåt, men med en rekommenderad åldersgräns på 18 år på grund av lajvets mörka teman. Få mer information på vår hemsida gonight.se eller hitta oss på sociala medier på gonightlajv.

Kontakt: info@gonight.se

Gothenburg Cosplay Guild (GCG)

Bor du i Göteborg? Har du cosplay som intresse? Då hör du hemma här! Vi är en Sverokförening  som spenderar majoriteten av vår tid i verkstaden här på Verket. Här träffas vi för att skapa och umgås, samtidigt som vi lär oss av varandra och ger tips och pepp. Våra officiella tider på Verket är onsdagar och söndagar kl. 17-21 (med förbehåll för ändringar).

Kontakt: gbgcosplayguild@gmail.com

Gotvik

Gotvik är en politiskt och religiöst obunden ideell förening som har sitt säte i Göteborg med omnejd och är en del av den världsomspännande organisationen SCA (Society for Creative Anachronism). I den utgör Gotvik en större officiell grupp, eller ett baroni som det heter i våra sammanhang.

Facebook: Medeltidsföreningen Gotvik

Göteborg E-sport

Göteborg E-sport är en förening som anordnar olika typer av spelevenemang. Vi arrangerar LAN, viewingparties, tävlingar, spelträffar, läger och mycket annat. Föreningen jobbar hårt för att e-sporten och spelhobbyn ska vara mer jämställd och vi försöker göra alla våra event mer inkluderande för alla. Vill du vara med och arrangera eller delta på något av våra evenemang, hör av dig till oss genom att mejla adressen här nedan! Alla är välkomna oavsett ålder och könsidentitet, men vi riktar oss främst mot unga som är mellan 13 och 25 år.

Hemsida: gbgesport.se/
Facebook: Göteborg E-sport
Bli medlem:  https://ebas.sverok.se/signups/index/13193
Kontakt: Kevin Hoogendijk, telefon 073-782 68 90 eller hej@gbgesport.se

Idéhörnan

De flesta helgfria fredagar kl. 11-13 (ej under sommarmånaderna).

Här har du möjlighet att träffa både personal och andra deltagare, och komma med förslag på nya aktiviteter – eller bara snacka och umgås. Du som är först på plats får gärna sätta igång kaffebryggarna om du vill! :)

Mer information: 031-365 76 90 och 031-365 78 97

Hadhiti Kultur

Hadithi means "story" in Swahili and refers to a story within a story. For dance performances, Africa drums Percussions, Music and workshops.

Kontakt: hadithikultur@gmail.com

Hälsogymnastik

Xiu Li Fang och Jumei Zhu håller i enkla gymnastiska rörelser med kinesisk tradition. Nyttigt för hela kroppen och alla kan delta.

Kontakt: 031-365 78 68 och 031-365 76 90

K-POP

Dansgrupp med K-pop inriktning.

Kontakt: Verkets personal

Kreti o Pleti Scenkonst

Kreti o Pleti Scenkonst är en nystartad fri teatergrupp som skriver sketcher och låtar med inslag av allt från normkritisk satir till meningslöst trams. Just nu jobbar vi på en revy om samhällets olika fack; humorn och problematiken kring det. Vi ses oftast på söndagar och skapar kul tillsammans, välkomna att titta förbi! 

Kontaktuppgifter:

kretiopleti.scenkonst@gmail.com 

Layers of Creativity

Layers of Creativity är en kreativ plattform som lyfter lokala kreatörer, breddar Göteborgs kulturutbud och främjar gränsöverskridande samarbeten via evenemang, workshops och vår kreativa databas. Föreningens grundvärderingar genomsyras av ett intersektionellt feministiskt förhållningssätt för ett mer jämlikt kulturliv. LOCs plattform lyfter kreatörer och belyser kvinnor, icke-binära och personer som blir rasifierade på ett sätt som inte ingår i vithetsnormen. LOC vill att flera lager av kreativitet ska kunna sammanstråla i Göteborgs kulturliv genom att bredda idén om vad konst, kultur och skapande kan vara. Föreningen vill utmana både sig själva och staden genom att aktivt bidra till förändringar i en sektor som alltför ofta är exkluderande.

Hemsida: Layers of Creativity – Ett inkluderande kreativt community

Facebook: Layers of Creativity
Kontakt:  layersofcreativity@gmail.com

Musik ska byggas utav glädje!

Kom till Verket och spela! Nu har du möjlighet att vara med i en grupp som älskar musik. Fokus är ukulele men här är alla instrument välkomna. Grundkunskap är önskvärt. 

Föranmälan och information: 031-365 76 90 och 031-365 78 31.

Newcomers Göteborg

Newcomers är ett nätverk och en social plattform för hbtq-flyktingar och hbtq-migranter. Du kan vara asylsökande, ha fått asyl eller flyttat hit genom anknytning eller av andra orsaker flyttat hit. Vi kommer ha regelbundna träffar, där du får möjligheten att träffa och lära känna andra hbtq-personer och den svenska hbtq-världen, träna på svenska och kunna få stöd.

Newcomers is a social platform and a network for LGBTQ refugees and LGBTQ migrants. To attend our meetings, you may be an asylum seeker, have been granted asylum - you may be moving to Sweden or already be living here. We plan to meet at a regular basis and at the meetings you will get the opportunity to meet and get to know other LGBTQ people and the Swedish LGBTQ world, to practice Swedish and get support.

Hemsida: goteborg.rfsl.se/newcomers/newcomers-gbg/
Facebook: Newcomers Göteborg

Passalen

Passalen arbetar för ett samhälle där alla, oavsett funktionsvariation, har rätt till ett aktivt och meningsfullt liv.

Kontakt: info@passalen.se

Programmering

Vill du lära dig hur man kodar men är osäker på vart du ska börja? Eller du kanske vill nätverka med andra programmerare?

Kontakt: info@dataakademin.se

QueerNördarna

QueerNördarna är en Sverok-förening med fokus att ge HBTQ+ och allierade en plats i spelvärlden. Vi anordnar brädspelsträffar på Verket.

Hemsida: queerandnerdy.se/vast
Kontakt: vast@queerandnerdy.se

Queerteori

Pratar och diskuterar queerteori utifrån litteratur samt på olika nivåer. För att delta bör man ha vissa förkunskaper.

Kontakt: Verket

Reclaim Pride

Reclaim Pride skapas av queers för queers. Tillsammans skapar vi platser där inte storföretag, politiska partier och myndigheter tillåts sätta agendan. Vi vet att det behövs fler mötesplatser utan pinkwash för hbtqia-personer och skapar tillsammans allt från pyssel eller politisk debatt till pridefestival.

Instagram: Reclaim Prid
Kontakt:  reclaimpridegbg@gmail.com

RD-karaoke

Vi är en förening för de som tycker om Östasiatisk musik! Våra aktiviteter omfattar karaoke, fester, konvent och annat kul. På Verket träffas vi för att sjunga karaoke.

Facebook: Raison d'être

Rörelse för styrka, balans och puls

Balans- och styrketräningen leds torsdagar kl. 11-11.45 av Susanne. Kom och träna upp din balans och styrka till tonerna av väl utvald musik!

Föranmälan behövs, ring: 031-365 78 97

Skaparglädje i verkstan!

Måndagar kl. 11.30-14
Här kan du förändra något gammalt, skapa något nytt, virka, brodera, lappa och laga. Du kan ta med något eget projekt att arbeta på eller något äldre plagg du vill fräscha upp. Gruppen hjälper dig med idéer och tekniker. Vi fikar tillsammans och skapar. Drop in!

Mer information: 031-365 78 68 och 031-365 78 97

SRF - Synskadades Riksförbund

En gång per månad på tisdagar ses vi för socialt umgänge och fika, ofta kombinerat med informationsföredrag eller underhållning. Föranmälan krävs.

Kontakt: 031-365 78 68 och 031-365 76 90

Surf-support

Behovet av att kunna använda smartphone eller surfplatta ökar och vi använder dem mer och mer i vår vardag. Våra kunniga volontärer hjälper dig med sådant som du undrar över och finns på plats här på Verket de flesta torsdagar kl. 10-12. Observera att föranmälan behövs.

Kontakt: 031-365 78 31 och 031-365 76 90

Så ett frö!

Fika och snacka blommor! Här kan du dela med dig och få tips om trädgårdsodling och inspiration till balkongen. Vi tar även hand om blommorna på Verket och grönytorna runt.

Mer information och föranmälan: 031-365 78 68 eller 031-365 78 97.

Teater Agrell

Teater Agrell är en nystartad frigrupp i Göteborg. Vi är sex personer som brinner för samma frågor och vill uttrycka det i samhällskritisk scenkonst. Vi arbetar utifrån devising med en blandning av rörelse, musik och talteater.

Facebook: Teater Agrell

Teater på Studs

"Teater på studs är en grupp för teatersugna kompisar mellan 20-30 som ses för teater och gemenskap. Just nu sker träffarna sporadiskt men framöver finns planer på mer regelbundna tillfällen med arbete med improvisation och egna manus."

Kontaktuppgift: anna.axelssson@gmail.com 

Transammans Väst

Transammans Väst startade i augusti 2017 och har till en början främst arbetat med stödverksamhet och nätverkande i form av öppna fikaträffar, samt regelbundna träffar för transpersoner över 13 år. Finns du i Göteborg med omnejd och själv är transperson eller närstående och behöver en trygg plats för att bolla dina tankar kring könsidentitet är du välkommen att höra av dig via Transammans Västs sociala medier, mejlen eller via hemsidan.

Hemsida: transammans.se
Instagram: transammansvast
Facebook: Transammans Väst
Kontakt: transammans.vast@gmail.com

Trädgårdsgruppen

Vi träffas för att diskutera, planera och hjälpas åt med odling och växter, ute och inne. Vi vill ge huset extra mycket liv med hjälp av våra gröna fingrar.

Kontakt: Verket

Typ Vuxen

Typ Vuxen är en fri teatergrupp med Göteborg som bas och hela Sverige som spelplats.

Facebook: Typ Vuxen

Tyska — Är du sugen på att träna din vardagstyska?

Måndagar kl. 13-15 

Nu kan du vara med i en enkel konversationsgrupp, där vi övar att prata. 

Föranmälan och information: 031-365 76 90 och 031-365 78 68

UN Women Göteborg

UN Women nationell kommitté Sverige - lokalförening Göteborg, arbetar för ett jämställt samhälle, fritt från våld och diskriminering mot kvinnor och flickor. Vårt uppdrag är att bedriva utbildning och informationsspridning om kvinnors rättigheter, politiskt påverkansarbete, samt insamling och stöd till UN Womens program runt om i världen. Gruppen är öppen för alla, oavsett ålder och könsidentitet.

Hemsida: unwomen.se/goteborg
Instagram: Unwomengbg
Facebook: UN Women Göteborg
Kontakt: goteborg@unwomen.se

Vardagens Civilkurage

Har du någon gång tänkt att du skulle sagt eller gjort något i en situation som var orättvis, men just då gjorde kroppen ingenting? Civilkurage måste såklart tränas för att kunna användas. För många betyder civilkurage att ”sätta ner foten” eller utföra ett hjältedåd. Civilkurage kan vara så mycket mer! På vår träning fokuserar vi på vardagliga situationer och tränar på tekniker som hjälper oss att göra något. Vi arbetar med olika teman och håller våra öppna träningar på olika ställen i Göteborg. Alla våra träningar är helt gratis! Våra träningar riktar sig främst till ungdomar mellan 15-25 år.

Hemsida: vardagenscivilkurage.se
Facebook: Vardagens Civilkurage Göteborg
Kontakt: goteborg@vardagenscivilkurage.se

Västspel

Spel för unga - Brädspel, rollspel, figurspel och lajv. Västspel är en ideell förening som är medlemmar i Sverok.

Hemsida: vastspel.com 
Facebook: Västspel

Yonas Dansgrupp(afrikansk)

Yonas med vänner träffas regelbundet och lär av varandra. Fokus på afrikansk dans.

Kontakt: Verket