Grupper på Verket

Här finns kontaktuppgifter och kortare informationstexter om alla grupper som bedriver verksamhet på Verket just nu.

Akvarellgruppen

Vi ses varje måndag kl. 13-15 för att måla tillsammans. Gruppen är öppen för alla, såväl erfarna som nybörjare. Föranmälan till Fredrik Holm krävs, då det finns begränsat antal platser.

Kontakt: Fredrik Holm, telefon 031-365 76 81, e-post fredrik.holm@socialcentrum.goteborg.se

Balansträning

Balans- och styrketräningen leds varje torsdag kl. 11-11.45 av Susanne Olausson. Kom och träna upp din balans och styrka till tonerna av väl utvald musik!

Kontakt: Susanne Olausson, telefon 031-731 50 74, e-post susanne.olausson@socialcentrum.goteborg.se

Ballroom sessions

Sessions är ett häng för att lära känna varandra, träna och utforska oss själva genom ballroomscenens kategorier. Ballroom sessions är ett queert, feministiskt space och tolererar inte sexism, rasism, transfobin, homofobi med mera. Sessions är inte kurser, men vi lär oss alltid av varandra. Nyckeln till bra sessions är att du redan vet vad du vill träna på eller vilka frågor du vill ha svar på innan du kommer hit, så gör gärna egen research. På sessions delar vi ofta det som inspirerar oss med varandra.

Kontakt: Sofia Rydhard, e-post sofiarydhard@gmail.com

Bokcirkel

Studiecirkeln är organiserad inom SPF seniorerna i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan sedan 1993. Aktiviteten på Verket är högläsning och diskussion runt böcker.

Kontakt: Marina Byberg, telefon 031-365 78 68, e-post marina.byberg@socialcentrum.goteborg.se

Boule i alla väder

Vi trotsar vädrets makter och kör utomhusboule året runt på gårdsplanen utanför Verket. Kläder efter väder. Inga förkunskaper behövs. Vi ses på måndagar kl. 13 och spelar fram till kl. 14.

Kontakt: Fredrik Holm, telefon 031-365 76 81, e-post fredrik.holm@socialcentrum.goteborg.se

Bridge

Vi ses på onsdagar kl. 10-13 och lirar det klassiska kortspelet bridge. Föranmälan krävs.

Kontakt: Marina Byberg, telefon 031-365 78 68, e-post marina.byberg@socialcentrum.goteborg.se

Canasta

Kom till Verket och spela ett parti Canasta! Gruppen spelar varje tisdag och torsdag kl. 12-14. Ingen förkunskap krävs.

Kontakt: Marina Byberg, tel 031-365 78 68, marina.byberg@socialcentrum.goteborg.se

Club Oscar

Club Oscar är en samtalsgrupp för äldre män som träffas varannan torsdag (udda veckor). Prat är en huvudingrediens under träffarna, med allt från personliga upplevelser till mer fantasifulla historier, men det kan även bli en tripp till något intressant i närområdet. Gruppens deltagare ansvarar för att dela med sig av prattiden, så att alla kan komma till tals och inte fler samtal än ett hålls runt bordet.

Kontakt: Hugo Skoglund, telefon 031-15 25 33

Europeiska Ungdomsparlamentet (EUP) Sverige

Europeiska ungdomsparlamentet (EUP) Sverige är en förening för unga, av unga, vars syfte är att skapa ett opartiskt och religiöst obundet forum där unga kan diskutera och debattera samhällsfrågor och få möjlighet att påverka beslutsfattare. Vi anordnar regionala och nationella konferenser och skickar skolor och individer runtom i Europa för att få träffa och diskutera viktiga frågor med spännande människor från andra länder. Medlemskap är inte bindande till någon aktivitet och är helt kostnadsfritt.

Hemsida: eup.se

Facebook: EUP Sverige

Female Legends

Female Legends är ett e-sportcommunity för tjejer och icke-binära. Vi åker på LAN, har coachning i e-sport och arrangerar turneringar och spelkvällar. Vi håller även i träffar för vårt mentorskapsprogram. Vi är runt 2500 personer i communityt över hela Sverige.

Hemsida: femalelegends.com

Kontakt: Liza Lind, telefon 070-277 55 87, e-post liza@femalelegends.com

GALF

Göteborgs Allmänna Lajvförening (GALF) är en ideell ungdomsförening vars syfte är att skapa lajv, events och hålla i olika workshops för sina medlemmar. Vi riktar oss främst till ungdomar, samt de som är intresserade av lajv och scenkonst. GALF är en del av Sverok.

Kontakt: info@galf.se

go:night

go:night är ett vampyrlajv baserat på det populära rollspelet Vampire the Masquerade och utspelar sig i ett kallare och mörkare Göteborg. Målgruppen är 15 år och uppåt, men med en rekommenderad åldersgräns på 18 år på grund av lajvets mörka teman. Få mer information på vår hemsida gonight.se eller hitta oss på sociala medier på gonightlajv.

Kontakt: Elizabeth Malm, telefon 070-775 11 48, e-post info@gonight.se

Gothenburg Cosplay Guild (GCG)

Bor du i Göteborg? Har du cosplay som intresse? Då hör du hemma här! Vi är en Sverokförening som spenderar majoriteten av vår tid i verkstaden här på Verket. Här träffas vi för att skapa och umgås, samtidigt som vi lär oss av varandra och ger tips och pepp. Våra officiella tider på Verket är onsdagar och söndagar kl. 17-21 (med förbehåll för ändringar).

Kontakt: gbgcosplayguild@gmail.com

Gotvik

Gotvik är en politiskt och religiöst obunden ideell förening som har sitt säte i Göteborg med omnejd och är en del av den världsomspännande organisationen SCA (Society for Creative Anachronism). I den utgör Gotvik en större officiell grupp, eller ett baroni som det heter i våra sammanhang.

Facebook: Medeltidsföreningen Gotvik

Göteborg E-sport

Göteborg E-sport är en förening som anordnar olika typer av spelevenemang. Vi arrangerar LAN, viewingparties, tävlingar, spelträffar, läger och mycket annat. Föreningen jobbar hårt för att e-sporten och spelhobbyn ska vara mer jämställd och vi försöker göra alla våra event mer inkluderande för alla. Vill du vara med och arrangera eller delta på något av våra evenemang, hör av dig till oss genom att mejla adressen här nedan! Alla är välkomna oavsett ålder och könsidentitet, men vi riktar oss främst mot unga som är mellan 13 och 25 år.

Hemsida: gbgesport.se/

Facebook: Göteborg E-sport

Bli medlem:  https://ebas.sverok.se/signups/index/13193

Kontakt: Kevin Hoogendijk, telefon 073-782 68 90, e-post hej@gbgesport.se

IKON

Ikon består av en duo som använder Verkets lokaler för att utveckla sitt intresse för scenkonst och teater.

IM Göteborg

Vill du tala svenska och samtidigt träffa härliga människor? Kom och fika, diskutera och prata utifrån spännande teman med IM (Individuell Människohjälp). Tala Svenska är ett språkcafé för dig som vill öva på att tala svenska.

Hemsida: imsweden.org

Facebook: Tala Svenska - IM Göteborg

Kontakt: Margareta "Maggi" Andre, telefon 070-347 09 25,
e-post: margaretaandre9@gmail.com

Kinagruppen och Hälsogymnastik

På onsdagar kl. 11-12 håller Xui Li Fang och Jumei Zhu i enkla gymnastiska rörelser med kinesisk tradition. Nyttigt för hela kroppen och alla kan delta.

Är du intresserad av Kina och kinesisk dans, mat och kultur? Kom då till Verket på söndagar, då har Kina-gruppen öppet för att ta del av olika kulturyttringar från Kina.

Kontakt: Marina Byberg, telefon 031-365 78 68, e-post marina.byberg@socialcentrum.goteborg.se

Konstverket

Varje måndag kl. 17-19 håller Verkets ungdomsambassadörer öppet för en skapande verkstad. Alla tillfällen har olika teman och olika fokus på skapande där du kan komma och lära dig något nytt. Ingen föranmälan krävs, allt är gratis och det bjuds även på fika.

Kontakt: Ungdomskonsulenter på Verket

Kulturkrock

Kulturkrock är en förening vars syfte är att skapa en mötesplats för nördar och kulturskapare. Föreningen ska verka för att utforska fantastik, fandom och andra nördiga ämnen, och presentera dem på spännande sätt. Vi är en samling nördar av olika slag som vill göra plats i rampljuset för kultur som ofta inte får den möjligheten. Kulturkrock är en öppen förening och det är fritt för intresserade att gå med. 

Hemsida: kulturkrock.se

Kontakt: För mer information nås föreningens styrelse via mejl: info@kulturkrock.se eller kontakta Sune Levin, e-post sune91@gmail.com

Layers of Creativity

Facebook: Layers of Creativity

Kontakt: layersofcreativity@gmail.com

Luncha tillsammans

Vi beställer cateringmat, äter tillsammans och snackar om allt mellan himmel och jord. Det finns många maträtter att välja mellan på menyn, varje rätt kostar 65 kronor. Vi ses för att äta på tisdagar från kl. 13, men föranmälan och beställning måste göras senast dagen innan till Marina.

Kontakt: Marina Byberg, telefon 031-365 78 68, e-post marina.byberg@socialcentrum.goteborg.se

Läs mer

Läs Mer är en bokcirkel. Under gruppens träffar sker författarmöten, skrivarskola och roliga aktiviteter. Denna bokcirkeln hoppas att bidra till förbättrad läs och skrivkunnighet för ungdomar i dagens digitaliserade värld.

Kontakt: Ungdomskonsulenter på Verket

Newcomers Göteborg

Newcomers är ett nätverk och en social plattform för hbtq-flyktingar och hbtq-migranter. Du kan vara asylsökande, ha fått asyl eller flyttat hit genom anknytning eller av andra orsaker flyttat hit. Vi kommer ha regelbundna träffar, där du får möjligheten att träffa och lära känna andra hbtq-personer och den svenska hbtq-världen, träna på svenska och kunna få stöd.

Newcomers is a social platform and a network for LGBTQ refugees and LGBTQ migrants. To attend our meetings, you may be an asylum seeker, have been granted asylum - you may be moving to Sweden or already be living here. We plan to meet at a regular basis and at the meetings you will get the opportunity to meet and get to know other LGBTQ people and the Swedish LGBTQ world, to practice Swedish and get support.

Hemsida: goteborg.rfsl.se/newcomers/newcomers-gbg/

Facebook: Newcomers Göteborg

QueerNördarna

QueerNördarna är en Sverok-förening med fokus att ge HBTQ+ och allierade en plats i spelvärlden. Vi anordnar brädspelsträffar på Verket.

Hemsida: queerandnerdy.se/vast

Kontakt: vast@queerandnerdy.se

Qigong

Vi kombinerar långsamma och mjuka rörelser med andning och koncentration. Du kan antingen sitta eller stå. Amela Sako är utbildad ledare och håller i passet varje fredag i en timma från kl 11-12. Alla är välkomna oavsett förkunskap!

Kontakt: Amela Sako, telefon 031-365 78 71, e-post amela.sako@socialcentrum.goteborg.se

Reclaim Pride

Reclaim Pride skapas av queers för queers. Tillsammans skapar vi platser där inte storföretag, politiska partier och myndigheter tillåts sätta agendan. Vi vet att det behövs fler mötesplatser utan pinkwash för hbtqia-personer och skapar tillsammans allt från pyssel eller politisk debatt till pridefestival.

Instagram: Reclaim Pride

Kontakt: reclaimpridegbg@gmail.com

RD-karaoke

Vi är en förening för de som tycker om Östasiatisk musik! Våra aktiviteter omfattar karaoke, fester, konvent och annat kul. På Verket träffas vi för att sjunga karaoke.

Facebook: Raison d'être

Skål på det! - Podcast

Skål på det! är en podcast av och med Jacob Axhäll, William Nilsson och Kaizer Khan. De tar upp olika teman och pratar om lite allt möjligt. Podden är till för dig som vill ha ett gott skratt. Finns att lyssna på bland annat Spotify. 

Spotify: Skål på det!

SRF - Synskadades Riksförbund

En gång per månad på tisdagar ses vi för socialt umgänge och fika, ofta kombinerat med informationsföredrag eller underhållning. Föranmälan krävs.

Kontakt: Marina Byberg, telefon 031-365 78 68, e-post marina.byberg@socialcentrum.goteborg.se

Surf-support

Behovet av att kunna använda smartphone eller surfplatta ökar och vi använder dem mer och mer i vår vardag. Våra kunniga volontärer hjälper dig med sådant som du undrar över och finns på plats här på Verket ungefär varannan tisdag kl 10-12. Föranmälan görs via Marina.

Kontakt: Marina Byberg, telefon 031-365 78 68, e-post marina.byberg@socialcentrum.goteborg.se

Teater Agrell

Teater Agrell är en nystartad frigrupp i Göteborg. Vi är sex personer som brinner för samma frågor och vill uttrycka det i samhällskritisk scenkonst. Vi arbetar utifrån devising med en blandning av rörelse, musik och talteater.

Facebook: Teater Agrell

Transammans Väst

Transammans Väst startade i augusti 2017 och har till en början främst arbetat med stödverksamhet och nätverkande i form av öppna fikaträffar, samt regelbundna träffar för transpersoner över 13 år. Finns du i Göteborg med omnejd och själv är transperson eller närstående och behöver en trygg plats för att bolla dina tankar kring könsidentitet är du välkommen att höra av dig via Transammans Västs sociala medier, mejlen eller via hemsidan.

Hemsida: transammans.se

Instagram: transammansvast

Facebook: Transammans Väst

Kontakt: transammans.vast@gmail.com

Trädgårdsgruppen

Vi träffas för att diskutera, planera och hjälpas åt med odling och växter, ute och inne. Vi vill ge huset extra mycket liv med hjälp av våra gröna fingrar.

Kontakt: Marina Byberg, telefon 031-365 78 68, e-post marina.byberg@socialcentrum.goteborg.se

Typ Vuxen

Typ Vuxen är en fri teatergrupp med Göteborg som bas och hela Sverige som spelplats.

Facebook: Typ Vuxen

UN Women Göteborg

UN Women nationell kommitté Sverige - lokalförening Göteborg, arbetar för ett jämställt samhälle, fritt från våld och diskriminering mot kvinnor och flickor. Vårt uppdrag är att bedriva utbildning och informationsspridning om kvinnors rättigheter, politiskt påverkansarbete, samt insamling och stöd till UN Womens program runt om i världen. Gruppen är öppen för alla, oavsett ålder och könsidentitet.

Hemsida: unwomen.se/goteborg

Instagram: Unwomengbg

Facebook: UN Women Göteborg

Kontakt: Regina Mattsson, telefon 070-482 89 94, e-post goteborg@unwomen.se

Vardagens Civilkurage

Har du någon gång tänkt att du skulle sagt eller gjort något i en situation som var orättvis, men just då gjorde kroppen ingenting? Civilkurage måste såklart tränas för att kunna användas. För många betyder civilkurage att ”sätta ner foten” eller utföra ett hjältedåd. Civilkurage kan vara så mycket mer! På vår träning fokuserar vi på vardagliga situationer och tränar på tekniker som hjälper oss att göra något. Vi arbetar med olika teman och håller våra öppna träningar på olika ställen i Göteborg. Alla våra träningar är helt gratis! Våra träningar riktar sig främst till ungdomar mellan 15-25 år.

Hemsida: vardagenscivilkurage.se

Facebook: Vardagens Civilkurage Göteborg

Kontakt: goteborg@vardagenscivilkurage.se

Västspel

Spel för unga - Brädspel, rollspel, figurspel och lajv. Västspel är en ideell förening som är medlemmar i Sverok.

Hemsida: vastspel.com 

Facebook: Västspel

Young POC (People of color)

Young POC fungerar som en “safe-zone”/mötesplats för att informera och diskutera med varandra om olika former av förtryck som unga “people of color” genomgår. Gruppen och samtalen är anpassade för dig som rasifieras, men vi välkomnar alla till att delta.

Facebook: Young POC (GBG)

Instagram: youngpocgbg