Lövrundan i Delsjöområdet


Runt Delsjön möts du av bokskog, porlande bäckar och fantastisk sjöutsikt. I området finns ett rikt djurliv och fågelkvitter är närvarande året runt. Under rundan kommer då gå förbi golfbanor, kolonilotter och bli inte förvånad om du stöter på en häst under din promenad – området har flera stall.

Område

I Delsjöområdet ligger naturspoten Lövsus. 

Hitta naturspots i Göteborg.

Mer information om Delsjöområdet.

Tillgänglighet - medel

Lövrundan har fina grusvägar där du lätt runt med barnvagn. Den varierade topografin kan emellertid medföra en utmaning för den som sitter i rullstol. Rundan är lämplig för personer i alla åldrar.

Här börjar du

Du kan börja din runda vid valfri skylt på rundan men startskylten finns vid Stora torpsvägen, precis innan Stora torps ridskola. Följer du vägen 200 meter västerut kommer du mötas av tipsrundans första fråga. 

Hitta hit

Närmaste hållplatser är Bögatan eller Töpelsgatan. Cyklar du eller åker du bil finns cykelställ och bilparkering i anknytning till Delsjöbadet.

Övrigt

Vill du ta en paus finns både möjligheten till att ta fika på ett café lokaliserat i rundans mitt. Under sommarmånaderna finns här fina bad och möjlighet till att grilla. Är du intresserad av ytterligare aktiviteter har den lokala båtklubben på området även en kanotuthyrning.