Till innehåll
Ut och leta vårtecken! Foto: Lo Birgersson

Ut och njut i Göteborg

I Göteborg finns många fantastiska platser att upptäcka och här finns någonting för alla. Göteborg har bland annat 30 naturområden, tolv stadsparker, 40 stadsdelsparker och 24 badplatser som väntar på besök från dig. Varför inte lära dig om livet under vattenytan i snorkelleden på Amundön, besöka Göteborg sex naturspots med olika naturkaraktär eller ta av dig skorna och känn hur underlaget skiftar på barfotaslingan i Azaleadalen?

Aktuellt

Havet börjar här

Publicerad 5 augusti 2022
Har du någonsin tänkt på att det du gör inne i staden kan påverka livet i havet? Under Västerhavsveckan den 6–14 augusti kan du besöka flera olika aktiviteter runt om i Göteborg. Där får du veta mer om hur det hänger ihop.

Upptäck Göteborg på cykeln i sommar

Publicerad 5 juli 2021
Som göteborgare behöver du inte åka långt för härliga upplevelser på semestern. Det är också enkelt att ta sig runt på cykel. Här får du ett veckoschema för en maxad upplevelse på cykel med allt från stadsnära vattenlekar och salta havsvindar, till 1700-talshistoria och frisbeegolf i skogen.

Ta hand om varandra och naturen

Publicerad 7 juni 2021
Tack vare allemansrätten kan du röra dig fritt i naturen. Vi är många som samsas om skog och mark och det är viktigt att visa hänsyn - både till varandra och naturen.
${loading}