Fotspåren i Skändla


I Skändla möts du av vacker blandskog i starkt kuperad terräng. Du kommer följa stigar som går upp och ner i området. Detta är rundan du ska bege dig ut i om du vill ha ett härligt träningspass eller helt enkelt är intresserad av historia. I området finns, utöver rikt djurliv, flera tydliga spår efter boplatser, gravfält och till och med en fornborg. Detta är en av våra tuffaste men mest spännande rundor!

Område

I Skändla ligger naturspoten Fotspår.

Hitta naturspots i Göteborg.

Mer information om Skändla.

Tillgänglighet - medel

Lövrundan har fina grusvägar där du lätt runt med barnvagn. Den varierade topografin kan emellertid medföra en utmaning för den som sitter i rullstol. Rundan är lämplig för personer i alla åldrar.

Här börjar du

Du kan börja din runda vid valfri skylt på rundan men startskylten finns vid parkeringen. Cirka hundra meter norr om startskylten finner du tipsrundans första fråga. 

Hitta hit

Med kollektivtrafiken är närmsta hållplats Skändla Södra. Med cykel eller bil kan du parkera vid Skändlabergets fot på Skändla sörgårdsväg.

Övrigt

Är du intresserad av mer historia än den du finner längs med tipsrundan? Passa då på att utöka din promenad runt hela området. På Skändlabergets västra delar finner du ännu fler fornlämningar att utforska.