Om Kvibergs Park


Det gamla militärområdet Kviberg i stadsdelen Östra Göteborg har utvecklats till ett centrum med inriktning på idrott, hälsa, kultur och utbildning. Här finns  multisportanläggningen Prioritet Serneke Arena med bland annat skidanläggning, idrotts- och fotbollshallar, gym, konferens, hotell och skolor. I området finns även en klätteranläggning, en stor inomhushall för beachvolleyboll, många fotbollsplaner, motionsspår, hinderbana, utegym, lekplats och ett skateboardanpassat torg.

Aktiviteter, föreningar och evenemang

Ett stort antal föreningar och evenemang, med fokus på både idrott, musik, skapande och kultur, är verksamma på Kvibergs Park. Flera av dem har egna anläggningar och lokaler medan andra använder området bokningsbara anläggningar och utomhusmiljön.

Varje år gästar idrottsevenemang som till exempel Gothia Cup, Partille Cup och hinderbaneloppet Toughest Kvibergs Park.

Framtidsplaner

Området kommer successivt att få fler funktioner och anläggningar. Detaljplanen innehåller bland annat plats för ytterligare anläggningar för olika typer av idrotts- och fritidsverksamheter.

Nya bostadsområden har växt upp i närheten av det gamla regementet som utgör Kvibergs Park. I samband med detta blir Kvibergs Park en allt mer central plats och sammankopplande länk mellan grannstadsdelarna Gamlestaden, Utby, Kortedala och Bergsjön.