Två personer samtalar vid en dator. Foto: Mostphotos

Samtal med en studie- och yrkesvägledare

Vill du börja plugga och ta första steget mot ditt drömyrke eller vill du kanske byta yrkesbana?  Då finns våra studie- och yrkesvägledare här för dig. Under ett samtal står du, dina intressen och egenskaper i fokus och du får ett professionellt stöd på vägen för att nå ditt mål.

Du kan välja om du vill träffa studie- och yrkesvägledaren på ett fysiskt möte eller möte online, över telefon eller få svar på dina frågor via mejl.

Oavsett på vilket sätt du träffar studie- och yrkesvägledaren behöver du skapa ett konto i vår webbansökan. Där ska du ladda upp dina betyg.

Så här går det till

Ring 031-368 30 00 eller mejla info@arbvux.goteborg.se.

Då kommer du i kontakt med en studie- och yrkesinformatör som tar en första titt på ditt ärende. Sedan har du ett kortare samtal med en studie- och yrkesvägledare för att kartlägga ditt behov och utreda vad du ska göra nu närmast. Boka samtal gör vi längre in i processen om du har behov av ett sådant.

Så här kan du förbereda dig

Det är alltid bra att komma förberedd till ett möte. För att ditt samtal med studie- och yrkesvägledaren ska bli så bra som möjligt får du gärna ta del av någon av våra aktiviteter innan mötet.

Informationsträffar

Du kan välja bland åtta informationsträffar med olika innehåll, allt utifrån vad du vill veta mer om. Informationsträffarna hålls online, så du kan delta hemifrån eller från någon annan plats som du tycker är trevlig. De hålls av studie- och yrkesvägledare och du deltar i grupp med andra som anmält sig. Du har självklart möjlighet att ställa frågor under informationsträffen.

Läs mer om våra olika informationsträffar och boka in dig

Informationsträffar online

Karriärvägledning i grupp 

På karriärvägledning i grupp deltar du aktivt i olika vägledningsövningar tillsammans med andra deltagare. När du arbetar i grupp tillsammans med andra personer som har samma funderingar som du kan du få nya erfarenheter och känna ett stöd från de andra i gruppen.

Läs mer om karriärvägledning i grupp och boka in dig

Karriärvägledning i grupp

Har du skyddade personuppgifter?

Läs mer på sidan om Skyddade personuppgifter för dig inom komvux.

Övrig information

  • Om du inte har tillgång till dina betyg ska du kontakta din tidigare skola.
  • Om dina betyg är 10 år eller äldre kontaktar du Regionarkivet i Göteborg – Beställ betyg och klasslistor.

Bra länkar

Planera examen inom komvux på gymnasial nivå

Räkna ut ditt jämförelsetal eller meritvärde

Antagningsstatistik till universitet och högskola