I göteborgsregionen finns platser som liknar många olika svenska landskap, här hittar du södra Sveriges ängar och fält, norra Sveriges skogar och sjöar, västkustens skärgård och förstås staden själv. Foto: Anders Wester

Filmkontoret

Välkommen till Filmkontoret

Filmkontoret är en del av Göteborgs Stads satsning på film och rörlig bild. Oavsett om du redan är etablerad, bara nyfiken på eller drömmer om en framtid i filmbranschen finns vi här för dig. På den här sidan hittar du aktörer på lokal, nationell och internationell nivå. Har du frågor? Kontakta oss gärna.

Aktuellt

Maj månads instagrammare: Sara Pertmann, kostymdesigner

Publicerad 2 maj 2019
Bakom sig har hon tv-serier som ”Hinsehäxan”, ”Molanders” och ”Det mest förbjudna”. Hyllade produktioner som setts av många. Men Sara Pertmann ser inte sig själv som särskilt karriärhungrig. ”För min del är det viktigast att det är gött och roligt att jobba, i alla fall än så länge”, säger hon.

Mars månads instagrammare: Axel Danielson, producent och regissör

Publicerad 1 mars 2019
Så här dags förra året handlade Axel Danielsons liv om galor och priser. Inte minst var han och Maximilien Van Aertryck nära att bli Oscarsnominerade för kortfilmen ”Hopptornet”. ”Det var kul att vara på besök i den där världen, men det är knappast målet med att göra film”, säger han.
Kompletterande innehåll
${loading}