Till innehåll
I göteborgsregionen finns platser som liknar många olika svenska landskap, här hittar du södra Sveriges ängar och fält, norra Sveriges skogar och sjöar, västkustens skärgård och förstås staden själv. Foto: Anders Wester

Filmkontoret

Välkommen till Filmkontoret

Filmkontoret är en del av Göteborgs Stads satsning på film och rörlig bild. Oavsett om du redan är etablerad, bara nyfiken på eller drömmer om en framtid i filmbranschen finns vi här för dig. På den här sidan hittar du aktörer på lokal, nationell och internationell nivå. Har du frågor? Kontakta oss gärna.

Aktuellt

Ansökningsdatum filmstöd 2020

Publicerad 9 januari 2020
Vill du söka stöd för ett filmprojekt? Här är sista ansökningsdatum för 2020, fler datum under hösten tillkommer.

December månads instagrammare: Gabriel Manrique, dokumentärfilmare och platsletare

Publicerad 1 december 2019
Göteborg är en brokig stad. Utmärkt om man ska leta miljöer att filma i. Det tycker Gabriel Manrique, dokumentärfilmare och antropolog som sedan ett par år även jobbar som platsletare. ”Göteborg har både fula och vackra platser. Här finns allt”, säger han.

November månads instagrammare: Erika Malmgren, producent

Publicerad 1 november 2019
Som producent är Erika Malmgren mitt uppe i arbetet med flera filmer samtidigt. Inte minst den redan omtalade långfilmsdokumentären ”Children of the Enemy”. En film om Patricio Galvezs kamp för att rädda sina sju barnbarn från flyktinglägret al-Hol i Syrien.
${loading}