Till innehåll
Det ska vara lätt att arbeta med film och rörlig bild i Göteborg. Vi på Filmkontoret hjälper dig gärna. Foto: Anders Wester

Filmkontoret

Välkommen till Filmkontoret

Filmkontoret är en del av Göteborgs Stads satsning på film och rörlig bild. Oavsett om du redan är etablerad, bara nyfiken på eller drömmer om en framtid i filmbranschen finns vi här för dig. På den här sidan hittar du aktörer på lokal, nationell och internationell nivå. Har du frågor? Kontakta oss gärna.

Aktuellt

Mars månads instagrammare: Kristofer Hultén, vd på Silverbullet Film

Publicerad 1 mars 2023
All film syftar till att fånga en publik. Om det är 30 sekunder reklam eller 90 minuter långfilm spelar inte så stor roll. I alla fall inte enligt Kristofer Hultén, vd på mångåriga bolaget Silverbullet Film, som snart kan stoltsera med sin första dramaproduktion.

Vårens sökomgång av Produktionsstöd för film och rörlig bild ställs in

Publicerad 23 februari 2023
På grund av besparingar i kulturnämndens budget ställs flera av årets sökomgångar för kulturstöd in, däribland ansökan för Produktionsstöd för film och rörlig bild som skulle ha öppnat 23 februari.

Februari månads instagrammare: David Peter, specialeffekter

Publicerad 1 februari 2023
När David Peter var liten kollade han gärna på tv om livet bakom kulisserna i Hollywood. Sedan tog intresset för pyroteknik över. Men de senaste decennierna har han ägnat åt snö, dimma, eld och explosioner – och gjort specialeffekter till både skräck- och barnfilm.
${loading}