Till innehåll
Det ska vara lätt att arbeta med film och rörlig bild i Göteborg. Vi på Filmkontoret hjälper dig gärna. Foto: Anders Wester

Filmkontoret

Välkommen till Filmkontoret

Filmkontoret är en del av Göteborgs Stads satsning på film och rörlig bild. Oavsett om du redan är etablerad, bara nyfiken på eller drömmer om en framtid i filmbranschen finns vi här för dig. På den här sidan hittar du aktörer på lokal, nationell och internationell nivå. Har du frågor? Kontakta oss gärna.

Aktuellt

Lindholmen Science Park fördjupar utvecklingsarbetet inom den audiovisuella sektorn

Publicerad 16 juni 2022
Lindholmen Science Park undersöker nu synergier och utvecklingspotential i gränslandet mellan framför allt artificiell intelligens, rörlig bild och visualisering – men även mellan medier, spel, demokratiska frågor och annan upplevelseindustri. Kan det bidra till nya lösningar på samhällsutmaningar?

Juni månads instagrammare: Camilla Topuntoli, filmfotograf

Publicerad 1 juni 2022
Filmfotografen Camilla Topuntoli trivs i Göteborg. Hon har inga planer på att återvända till födelselandet Italien. ”Som kvinna och filmfotograf vill du inte jobba där. Italiensk filmindustri är fortfarande en manlig värld och du blir behandlad därefter”, säger hon.

Tio projekt får Produktionsstöd för film och rörlig bild

Publicerad 25 maj 2022
Tio projekt inom film och rörlig bild får produktionsstöd om sammanlagt 850 000 kronor. Det beslutade kulturförvaltningen den 23 maj.
${loading}