Om familjecentralen Draken

Familjecentralen Draken är en mötesplats för dig som har eller väntar barn. Varje barn ska få en god start i livet och som förälder spelar du en huvudroll i ditt barn liv. Vi som arbetar på familjecentralen Draken finns här för att stärka dig som förälder utifrån din familjs önskemål och behov. På familjecentralen Draken finns två pedagoger, en BVC-sköterska, en socionom och en samordnare.

Detta erbjuder familjecentralen Draken er

Du och din familj ska alltid känna att ni hamnar rätt med era frågor, oavsett vad det handlar om. Här finns en öppen förskola som bjuder in till lek och umgänge där du och ditt barn kan träffa andra barnfamiljer i en pedagogisk verksamhet. På barnavårdscentralen följer vi upp ditt barns utveckling och hälsa och svarar på de frågor du som förälder har kring ditt barns kost, sömn med mera. När du behöver prata med någon utanför familjen kan du vända dig till vår föräldrarådgivare eller ha enskilt samtal med någon av våra pedagoger. Kom till öppna förskolan, kontakta vår BVC-sköterska eller föräldrarådgivare. Du hittar våra kontaktuppgifter här.

I familjecentralen Draken ingår även två barnmorskemottagningar. De finns inte i familjecentralens lokaler utan finns på Gibraltargatan och Kungshöjd.

Tematräffar och gruppverksamhet

Välkommen att inspireras, reflektera och utbyta erfarenheter med andra föräldrar under gruppverksamhet och tematräffar på familjecentralen Draken. Du hittar våra olika gruppverksamheter och aktuella tematräffar här.