Foto: Lo Birgersson

Öppna förskolan

Är du småbarnsförälder? Då är du och din familj välkommen till öppna förskolan - en kostnadsfri mötesplats för familjer med barn i åldrarna 0-6 år. Här kan du träffa andra barn och föräldrar, umgås och utbyta erfarenheter. Vi erbjuder lek och umgänge tillsammans med pedagoger. Du kan få stöd och vägledning i föräldraskapet och har även möjlighet till enskilda samtal med pedagogerna.

En plats för lek, sång och kreativitet

Till öppna förskolan är alla välkomna. Det kostar ingenting och du behöver inte anmäla dig eller ditt barn i förväg. Här kan du tillsammans med ditt/dina barn leka, pyssla, fika och delta i gruppaktiviteter som sångsamlingar och skapande verksamhet. Ibland arrangeras även teaterföreställningar, babymassage och vi erbjuder också föräldrautbildning. Här arbetar förskollärare och specialpedagog/familjehandledare. 

Få stöd i föräldraskapet

Öppna förskolan är lika mycket en mötesplats för vuxna som för barn. Här finns alltid andra föräldrar att tala med, utbyta erfarenheter och tankar med. Du kan också få stöd och hjälp av våra pedagoger i ditt föräldraskap och möjlighet till enskilda samtal. Vi som ansvarar för och arbetar i verksamheten har lång erfarenhet som förskollärare och specialpedagog. Ibland har vi tematräffar i öppna förskolan, då personer med olika kompetenser bjuds in för att prata om ämnen som rör ditt barn, så som kost, tandhälsa och självkänsla. Du hittar våra kommande tematräffar här. 

Riktade tider till regnbågsfamiljer

Vi erbjuder riktade tider för regnbågsfamiljer. Regnbågstiderna är till för alla regnbågsfamiljer med barn 0-6 år. Med regnbågsfamiljer menas familjer där en eller flera vuxna och/eller barn är hbtqi-personer.
Regnbågstiden här på Draken är tisdagar klockan 13-16.

Vi samarbetar med öppna förskolan Sannegården på Hisingen.
Sannegårdens regnbågstid är på fredagar klockan 8.30-13.

Öppna förskolan TilLiten – för familjer med barn i behov av extra stöd

Har du ett barn i åldern 0-6 år som väntar på diagnos, har en funktionsnedsättning, försenad utveckling eller sjukdom som leder till anpassningar i det dagliga livet? Två av våra öppna förskolor har riktade tider för familjer med barn i behov av extra stöd. Läs mer här:

Öppna förskolan i Lundby-Fyrklövern (goteborg.se)
Öppna förskolan Bergsjön (goteborg.se)

Personalen har stor kunskap och erfarenhet av barn och familjer med olika behov. Här kan du också träffa andra som har en liknande vardag som din. TilLiten genomförs i samarbetare med Bräcke diakoni. Läs mer på brackediakoni.se/tilliten.

Öppna förskolans öppettider 

Avvikande öppettider augusti 

Onsdag 24/8 har Draken stängt då personalen har studiedag 

Drakens schema hösten 2022 (start 15/8) 

Måndagar:
9— 12 Alla åldrar 0-6 år
13— 16 Babyöppet föräldrar med barn upp till ca 10 månader.
Sångstund 13.30

Tisdagar:
9 12 Alla åldrar 0-6 år
Sångstund 10.15
13— 16 Riktad tid för regnbågsfamiljer (se text ovan)
Sångstund 13.30

Onsdagar:
9 12 Babyöppet föräldrar med barn upp till ca 10 månader
Sångstund 10

Torsdagar: 
13 16 Alla åldrar 0-6 år Ingen sångstund.

Fredagar:
10— 12 På fredagar ses vi på Stuxis, alla åldrar 0-6 år
Sångstund 10.30


Det är Drop-in med ett begränsat antal deltagare. Vi ber er respektera när vi satt upp skylten ”Fullt”. 

Hitta till Päronparken och Stuxis/Stuxbergsparken!


Facebook och Instagram

Besök oss gärna på våra sociala medier Facebook och Instagram för kontinuerliga uppdateringar om Familjecentralen Draken och vår öppna förskola.

Kontakt

E-post. oppna.forskolan.draken@forskola.goteborg.se

Fler kontaktuppgifter hittar du här!