Foto: Lo Birgersson

Öppna förskolan

Är du småbarnsförälder? Då är du och din familj välkommen till öppna förskolan - en kostnadsfri mötesplats för familjer med barn i åldrarna 0-6 år. Här kan du träffa andra barn och föräldrar, umgås och utbyta erfarenheter. Vi erbjuder lek och umgänge tillsammans med pedagoger. Du kan få stöd och vägledning i föräldraskapet och har även möjlighet till enskilda samtal med pedagogerna.

En plats för lek, sång och kreativitet

Till öppna förskolan är alla välkomna. Det kostar ingenting och du behöver inte anmäla dig eller ditt barn i förväg. Här kan du tillsammans med ditt/dina barn leka, pyssla, fika och delta i gruppaktiviteter som sångsamlingar och skapande verksamhet. Ibland arrangeras även teaterföreställningar, babymassage och vi erbjuder också föräldrautbildning. Här arbetar förskollärare och specialpedagog/familjehandledare. 

Maxantal för besökare gäller fortfarande

RS-viruset är utbrett i regionen. RS är extra farligt för barn under sex månader, därför fortsätter öppna förskolan att begränsa antalet deltagare.

Smittskydd Västra Götaland uppmanar:

  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten.
  • Hosta och nys i armvecket eller i en näsduk.
  • Undvik att träffa förkylda personer.
  • Stanna hemma om du är sjuk.

Tack för att ni hjälper till!

Få stöd i föräldraskapet

Öppna förskolan är lika mycket en mötesplats för vuxna som för barn. Här finns alltid andra föräldrar att tala med, utbyta erfarenheter och tankar med. Du kan också få stöd och hjälp av våra pedagoger i ditt föräldraskap och möjlighet till enskilda samtal. Vi som ansvarar för och arbetar i verksamheten har lång erfarenhet som förskollärare och specialpedagog. Ibland har vi tematräffar i öppna förskolan, då personer med olika kompetenser bjuds in för att prata om ämnen som rör ditt barn, så som kost, tandhälsa och självkänsla. Du hittar våra kommande tematräffar här. 

Riktade tider till regnbågsfamiljer

Vi erbjuder riktade tider för regnbågsfamiljer. Regnbågstiderna är till för alla regnbågsfamiljer med barn 0-6 år. Med regnbågsfamiljer menas familjer där en eller flera vuxna och/eller barn är hbtqi-personer.
Regnbågstiden här på Draken är tisdagar klockan 13-16.

Vi samarbetar med öppna förskolan Sannegården på Hisingen.
Sannegårdens regnbågstid är på fredagar klockan 8.30-13.

För Regnbågsfamiljer tar vi emot anmälan då flera av er åker långt. Ni kan sms:a anmälan samma tisdag från klockan 9.00 på telefonnummer 0725-591811. Får ni en 👍 (”tumme upp”) har ni en plats. När det är fullt ger vi ingen kommentar.

Vi kommer att utvärdera hur det fungerar löpande och justera antal besökare, med mera, efter hand. Hoppas på er förståelse för att det är ny situation som vi måste förhålla oss till.

Öppna förskolans öppettider

Måndagar:
9-12 för blandade åldrar
13-16 babyöppet föräldrar med barn upp till ca 9 månader
Sångstund 13.30

Tisdagar:
9-12 för föranmälda grupper
13-16 för Regnbågsfamiljer (OBS! Se anmälan ovan)
Sångstund 13.30

Onsdagar:
9-12 babyöppet föräldrar med barn upp till ca 9 månader
Sångstund 10.00

Torsdagar:

14-16 alla åldrar. Ingen sångstund.

Fredagar:
10-12 på fredagar ses vi på Stuxis, blandade åldrar
Sångstund 10.30

Fredag den 14 januari har vi stängt!

Det är Drop-in med ett begränsat antal deltagare. Vi ber er respektera när vi satt upp skylten ”Fullt”.

Hitta till Päronparken och Stuxis/Stuxbergsparken!


Facebook och Instagram

Besök oss gärna på våra sociala medier Facebook och Instagram för kontinuerliga uppdateringar om Familjecentralen Draken och vår öppna förskola.

Kontakt

Välkommen att höra av dig till oss! Du hittar våra kontaktuppgifter här.