Digitala aktiviteter

Vi ställer inte in, vi ställer om! Covid-19 har medfört att vi inte längre får ta emot er på plats. Här hittar du istället aktiviteter som du kan uppleva hemma på din dator, surfplatta eller mobiltelefon. Det kan vara sångstunder, föreläsningar och mycket mer. Har du några önskemål? Hör av dig till oss så ska vi se vad vi kan göra.

Instruktion till Teams

Hur deltar jag i öppna förskolan digitalt

Du hittar våra kontaktuppgifter under rubriken Kontakt.

Livesändningar

Öppna förskolan live!


På fredag, den 12 mars klockan 10.00, har öppna förskolans livesändning! Vi kommer att sjunga tillsammans via Microsoft Teams. Häng med och sjung med oss!

För att delta klickar ni in på länken nedan.

Om ni vill vara med på Microsoft Teams via mobilen rekommenderar vi att ladda ner appen Teams. Vi har en liten stunds uppstart innan vi börjar sjunga så att ni hinner ”hitta in”.

Klicka här för att delta i sångsamlingen, fredag 5 mars klockan 10.00.

Temasamtal/föreläsningar

Dags att söka plats till förskolan?

Har du frågor och funderingar kring ansökan om plats till förskolan? Charlotte och Anna, placeringsansvariga från Förskoleförvaltningen, informerar och besvarar era frågor. Under temaföreläsningar kan du läsa mer om föreläsningen.

Klicka här för att delta (länk till Microsoft Teams).

Digital kvällsföreläsning: Ta risken att bli lycklig!

Dan Götharsson (psykoterapeut och sexolog) pratar om vuxenrelationen, närhet och intimitet under tiden som småbarnsförälder. Under temaföreläsningar kan du läsa mer om föreläsningen och hur du anmäler dig.

Uppdatering: Samtliga platser är tillsatta och det går tyvärr inte att anmäla sig till föreläsningen.


Sång/teater/rörelse

Gör en egen bana och klättra er fram inne eller ute

Gör en egen bana med hjälp av papper, penna och dina och ditt/dina barns händer och fötter. Banan kan ringla genom hela lägenheten/huset och ute kan vi använda gatukritor för att göra konturer.


Drakgympa!

Nu ska vi röra på våra kroppar, stora och små! Drakarna från öppna förskolan bjuder in till drakgympa! Häng på!

Öppna förskolan Drakens Jerusalema challenge

Jerusalema Challenge har fått stor spridning i sociala medier och är en dans som har sitt ursprung i Sydafrika och har dansats världen över för att visa på samhörighet under pandemi-tiden. Givetvis dansar öppna förskolan Draken med i denna globala dans för att sprida lite extra Draken-kärlek i dessa tider! Dansa gärna ni också!

Sagan om De tre bockarna Bruse

De tre bockarna Bruse vill gå till den gröna ängen och äta sig riktigt feta och mätta. Men på vägen finns det en å och för att komma över den behöver de gå över bron. Hur kommer det gå för bockarna Bruse? Se filmen och följ med på de tre bockarna Bruses färd!

Ett axplock av sånger från livesändningen 10 februari

Här ett axplock av sånger vi sjöng på livesändningen den 10 februari!


Sångstund med öppna förskolan Draken!

"Drakarna" Rebecca och Kerstin på öppna förskolan bjuder in alla barn och föräldrar till en gemensam sångstund. Häng med ni också — när ni vill — i filmen ovan.

Teatern "Knacka på!" med öppna förskolan Draken

I teatern "Knacka på" träffar ni pedagogerna Rebecca och Kerstin och många andra av våra vänner från öppna förskolan Draken. Tillsammans sjunger vi och leker.


Pyssel

Gör en upptäckarpåse

Här får du ett enkelt tips som du kan variera på många olika sätt! Barnet aktiverar fler sinnesintryck såsom känsel och syn. Det kan även vara spännande och föränderligt när du får nya mönster och olika saker framträder. Enkelt att göra och kul!

Gör egen play doh!

Barn brukar älska att ”dega”. Här får vi lära oss att göra egen play doh. Material som du behöver är vetemjöl, salt, olja, citronsyra, hushållsfärg och vatten.

Upptäckarflaskor

Gör egna upptäckarflaskor till barnen och fyll med spännande saker.

Material som du behöver är hårgelé, vatten, tom petflaska och paljetter till falska ett. Till nästa flaska använder du ärtor, ris eller makaroner… och blandar med pärlor eller annat spännande.

Kärlekspyssel!

Kerstin, pedagog på öppna förskolan Draken, ger er pysseltips för alla hjärtans dag!


Andra verksamheters digitala aktiviteter

Göteborgs stads kalendarium

Kika in på hemsidan för Göteborgs stads kalendarium och klicka på "puffen" Upplev hemma, där hittar du Göteborgs stads digitala aktiviteter samlade på ett och samma ställe. Några av dem riktar sig till dig som förälder/vuxen och några till familj och barn.

Hälsolots

På Hälsolots hemsida, under Hälsolots filmarkiv hittar du som förälder filmklipp om exempelvis kost, beröring, sömn och stress.