Första spadtaget för en ny skola i Åkered


Publicerad 4 september 2023

Nu börjar bygget av den nya skolan i Åkered. Rektorn Anders pratade till eleverna som hade samlats på byggarbetsplatsen ”Äntligen ska de börja bygga vår skola, många har väntat länge. Tänk att ni kommer få bli de första att få gå på vår nya skola!”.

”Nu kommer barnen!” hördes någon av de vuxna säga som längtade att få sätta spaden i marken och få fira inledningen av en spännande resa av bygget av nya Åkeredsskolan. Eleverna samlades sedan klassvis med sina lärare och gick in på byggarbetsplatsen, och budskapet var tydligt: denna skola byggs för dem och för framtiden.

”Vi bygger en skola för er och för framtiden - för det är ni som är framtiden!

Det bjöds på tal från grundskolenämndens ordförande Viktoria Tryggvadottir Rolka, Utbildningschef Martin Palm, rektorn Anders, byggets entreprenör, byggdialogs områdeschef Fabian Edeland.

Även stadsfastighetsnämndens andra vice ordförande, Mattias Tykesson höll tal som riktade sig till de elever som var på plats.

- Det är spännande och viktigt, och jag hoppas att ni också känner det, Det här är en viktig milstolpe och vi är glada och stolta över att få komma igång. Vi bygger en skola för er och för framtiden - för det är ni som är framtiden! Sa Mattias Tykesson.

Efter talen tog talarna och en elevrepresentant tag i varsina spadar för att ta de första symboliska spadtagen på bygget. Därefter kunde eleverna njuta av glass som avslutning på ceremonin.

Om nya Åkeredsskolan 

Markförberedelserna har visserligen pågått ett tag på tomten där Åkeredsskolan rivits och den nya större skolan ska byggas. Men ett spadtag kändes som en viktig milstolpe i den långa process där målet är en färdig skola för 570 elever i årskurs F-6 år 2025. 

Läs mer om den nya skolan på goteborg.se.