Om Samverket


Vi erbjuder ett rikt utbud av aktiviteter som färg, form, montering, keramik, musik samt serviceinriktat arbete. Samverket vänder sig till dig med lindrig funktionsnedsättning. Verksamheten ligger i Biskopsgården på Daggdroppegatan 3.

Inriktningar

Samverket vänder sig till dig med lindrig intellektuell funktionsnedsättning.

Arbetssätt och metoder

Du får en tydlig introduktion och en personlig genomförandeplan som ska hjälpa dig att uppnå dina mål. Under året har vi regelbundna uppföljningar och utvärderingsmöten. Vi arbetar med tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande.

Antal deltagare

Verksamheten har möjlighet att ta emot 15 deltagare. Antalet deltagare beror på behov av stöd samt förmåga att ingå i gruppaktivitet.

Personal och kompetens

På Samverket arbetar 6 stödassistenter. Personalen har regelbunden tillgång till metodhandledare.

Språk

Det språk som talas i verksamheten är svenska.

Lokal och omgivning

Samverket ligger i ett tvåvåningshus. Vi delar huset med annan verksamhet och har tillgång till deras gymnastiksal och café.

Inne

Samverket har lokaler på båda våningsplanen i huset. Du kommer att utföra dina aktiviteter i  olika grupprum. Det finns rum för keramik, rum för skapande, musikstudio samt lunchrum.

Tillgänglighet och hjälpmedel 

I huset finns hiss och handikappanpassad toalett.

Ute

Verksamheten ligger i nära anslutning till Länsmanstorget där det finns mataffär, pizzeria och tobaksaffär. Fina promenadvägar finns vid Svarte Mosse friluftsområde med närhet till skog.

Resa hit

Adress och område: Daggdroppegatan 3, Biskopsgården.
Hållplats för kollektivtrafik: Närmsta spårvagnshållplats är Temperaturgatan.

Sök i Västtrafiks reseplanerare för att se ungefärlig resetid.