Vill du jobba hos oss?

Hemtjänsten i Göteborg tillhör förvaltningen med det något långa namnet äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen. Vi arbetar med hälsa, omsorg och vård för och med göteborgaren, varje dag, dygnet runt.

Vill du röra på dig och träffa människor i deras hem?

Då är hemtjänst något för dig! Arbete inom hemtjänsten innebär att du stödjer och hjälper människor i deras eget hem. Du tar dig runt antingen till fots, på cykel eller med bil. Allt du behöver veta finns i din mobiltelefon där du också dokumenterar det du gör.

Är du nattugglan med B-körkort?

På natten gör du schemalagda hemtjänstbesök hos de äldre i deras egen bostad och svarar på akuta trygghetslarm. Arbetsuppgifterna kan variera och är anpassade efter individens behov. Dokumentation och information görs via mobiltelefon. Då vi tar oss runt med bil behöver du ha B-körkort.

Är du den alerta personen med B-körkort?

Då kanske du passar på larmenheten som är en arbetsgrupp i hemtjänsten vars uppdrag är att åtgärda akuta larm som kommer in via Trygghetsjouren. Dokumentation och information görs via mobiltelefon.

Är du enhetschefen som vill se medarbetare växa?

Tillsammans med dina medarbetare skapar ni en tillåtande och trygg miljö där alla kan växa och utvecklas. Du ansvarar för att omvandla politiskt fastställda mål och uppdrag till effektiv verksamhet. Det handlar om att arbeta genom andra och lita till dina medarbetares kompetens och engagemang för att lösa uppgifter.

Jobba på äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen

Fakta om oss:

  • Vi utför hemtjänst för 8 400 personer – både yngre och äldre
  • Vi är 2 200 personer arbetar med att utföra hemtjänsten
  • Vi är 240 personer som arbetar med handläggning av hemtjänstärenden
Tillsammans är vi i hela förvaltningen 10 000 medarbetare som skapar förutsättningar för ett gott åldrande och en meningsfull vardag.


Mer om hur det är rent allmänt är att jobba i Göteborgs Stad