Illustratör: Park-och naturförvaltningen

Barnens växthus öppnar 3 september

Publicerad 10 maj 2022

Mellan 3 och 30 september förvandlas Växthuset i Trädgårdsföreningen återigen till den spännande aktivitetsarenan Barnens växthus. I år gästar även Barnens växthus Bygglekplatsen i Biskopsgården.

Park- och naturförvaltningen och Botaniska trädgården går samman med andra naturälskande aktörer och erbjuder bokningsbara skollektioner i Barnens växthus på temat odling.

I år kommer barnen få lära sig vad som händer i en växts olika stadier när den går från frö, växt, blomma och slutligen frukt. Vi kommer att undersöka symbiosen mellan djur och natur, och varför vi behöver båda två när vi ska odla. Vi hoppas på att kunna inspirera barnen och locka fram en nyfikenhet för det som syns både ovan och under jorden.

Bokningsbara lektioner för skolbarn 

Barnens växthus är i första hand öppet för barn i årskurs 1–3 samt grundsärskolan. Skollektionerna kommer att hållas både i Trädgårdsföreningen och på Bygglekplatsen. Under några eftermiddagar kommer vi även att anordna aktiviteter för allmänheten.

De bokningsbara skollektionerna kommer att publiceras på KuBo senare i vår.

Varmt välkomna till Barnens växthus i september! 

Plantera mera med Barnens växthus

Lördag 14 maj klockan 10–13 i Trädgårdsföreningen, vid Växthuset. 
Närmsta hållplats är Centralstationen/Drottningtorget. 

Hjälp oss att plantera 1000 växter på Barnens dag!

Plantorna kommer få växa sig stora och vara redo för att skördas när Barnens växthus öppnar igen den 3 september. Alla barn som är med och planterar kommer att få med sig en påse krassefrön hem att odla själv. 

Aktiviteten är gratis och riktar sig mot barn i åldrarna 6–9 år. Alla kan delta, oavsett funktionalitet.