Slappna av i ljusrummet på boendet. Foto: Cordovan Communication.

Aktiviteter


På Sehlstedts finns det alltid någonting trevligt att göra. Varje dag erbjuds planerade aktiviteter och du är varmt välkommen att komma med förslag. Kanske vill du åka på picknick eller besöka Liseberg? Berätta så försöker vi få med det i planeringen.

Aktiviteter och service på Sehlstedts

Varje dag finns det minst två planerade aktiviteter som du kan vara med på, även på helgerna. Du väljer vad du vill göra utifrån intresse och möjligheter. Du kan till exempel spela bingo, vara med på sittgympa och ta del av liveunderhållning med musik- och kulturservicen Speldags. Något som är mycket uppskattat är generationsmötena med barnen från förskolan intill. De kommer över då och då för att pyssla och hitta på saker tillsammans med oss.

En stående succé här på Sehlstedts är fredagsfikat med önskelåt. Över kaffe och nybakat fikabröd kan du önska favoritlåtar eller sjunga med när andras önskelåtar spelas. Det är ett trevligt sätt att inleda helgen och alltid stor uppslutning.

Du kan också vara med i läsecirkeln och stickningsgrupper, eller göra enskilda aktiviteter tillsammans med din kontaktpersonal. Varför inte ta en trevlig cykeltur i en av de eldrivna parcyklarna? Med dem tar ni er snabbt och lätt till olika delar av Göteborg och mår gott ute i friska luften.

Ett ljust rum med fåtöljer och fönster ut mot en innergård.

För service som fotvård och frisör kan vi ordna med hembesök. Om du behöver besöka tandläkare eller utföra ärenden på stan ordnar vi med färdtjänst och ser till att någon följer med som stöd.

När du flyttar till din lägenhet fortsätter du att leva ditt liv som du vill ha det. Du får gärna ta del i vardagssysslor som dukning, bakning och tvätt – om du vill. Vi uppmuntrar till dagliga aktiviteter eftersom det håller i gång både kroppen och knoppen och gör gott för själen. Här är du hemma.