Demokratidagen i sydvästra Göteborg


Demokratidagen är ett forum för dialog. Unga, tjänstepersoner och politiker möts under en dag för att diskutera ämnen som unga tycker är viktiga. Det är ungdomar själva som planerar dagen och du får gärna vara med.

Här kan du se en film från Demokratidagen 2023

Temat för Demokratidagen 2023 var Normer, våld och diskriminering – vem vinner på det.

Demokratidagen 2023 var en dag för dialog mellan unga, politiker och tjänstepersoner med föreläsningar och intressanta workshops där demokratiska frågor diskuterades. 

Här kan du se en film från årets Demokratidag i sydvästra Göteborg

Film: Wilhelm Nyhlén

Vad händer just nu?

  • Demokratidagen 2023 är avklarade och nu påbörjas arbetet med att jobba vidare med de frågor och idéer som lyftes under dagen. Demokratigruppen är en grupp engagerade ungdomar som kommer fortsätta det demokratiska arbetet.
  • Åsiktscafé — på våra mötesplatser/fritidsgårdar.
  • Uppsökande arbete mot skolor
  • Följa Ungdomsfullmäktiges arbete och anordna studiebesök till Ungdomsfullmäktige.
  • Arbetar med kampanjen ”svartsjuka är inte romantiskt” i februari.

Vad är Demokratidagen?

Demokratidagen är ett forum för dialog där unga, tjänstepersoner och politiker möts för att diskutera ämnen som unga tycker är viktiga. Förutom att synliggöra för hur unga kan påverka olika frågor i samhället, är syftet att öka toleransen och bryta ner fördomar i samhället. Ungdomsgrupper planerar och organiserar innehåll och form för eventet. Intressanta dialoger varvas med föreläsningar, utställningar, uppträdanden.