Juniorträning

Junior är till för alla barn och unga mellan 9-13 år som vill testa på olika träningsformer. Utbildade ledare skapar tillsammans med deltagarna en varm och välkomnande stämning för alla som vill vara med. Målet med passen är rörelseglädje och att deltagarna ska blir mer nyfikna på träning.

Var finns Juniorträning?

Junior finns på:

Angered Arena: Träning i aktivitetssal, bassäng och på is. OBS! Det hålls bara Junior-pass i bassäng på Angered Arena under höstterminen 2023. 

Hammarbadet:  Träning i bassäng

Kärra simhall: Träning i bassäng OBS! Det hålls inga Junior-pass på Kärra simhall under höstterminen 2023.

Lundbybadet: Träning i aktivitetssal och bassäng

Slottsskogsvallens idrottscentrum: Träning i aktivitetssal

Vad gör vi på ett pass?

Passet börjar med en gemensam uppvärmning och sedan en huvuddel som fokuserar på rörelseglädje och självkänsla. Det kan vara en lättare hinderbana där vi får upp pulsen på land eller öva på livräddning i simbassängen. Vi avslutar alltid med att samla ihop gruppen i nedvarvning och gemensam samling.

För att delta på Junior i bassängen på Lundbybadet eller Kärra simhall krävs att deltagaren kan simma minst 25 meter utan flythjälpmedel.

Vad kostar det?

Ett träningspass kostar 30 kronor. Det går också att köpa terminskort för 360 kronor. Köper du ett kort så gäller det på alla anläggningar som har Junior-träning.

När träffas vi?

Du hittar aktuellt schema i bokningssystemet. För att hitta schema och boka pass gör såhär:

  1. Välj "Boka pass"
  2. Välj den eller de anläggningar du vill se
  3. Välj "Junior" i filtret ”Välj pass” 

Bokning eller drop-in

Om du har ett kort för Junior så kan du boka ditt pass i bokningssystemet i förväg, vilket kan vara bra eftersom antalet platser är begränsade. Om du inte har bokat dig på ett pass går det att få en drop-in biljett i mån av plats. 

Vilka får delta?

Alla barn i åldrarna 9-13 som bor i Göteborgs Stad.

Bra att veta innan

Ta alltid med:

  • träningskläder/badkläder
  • träningsskor
  • vattenflaska
  • tvål
  • handduk
  • hänglås (lås finns att köpa i receptionen om du inte har eget)

Junior Challenge

Vad är Junior Challenge?

Junior Challenge är en utmaning för barn och unga där målet är att testa alla övningar och försöka genomföra antalet angivna repetitioner. Du gör övningarna i valfri takt och bestämmer själv när det är dags att vila.

Övningarna

På sidan för Junior Challenge hittar du alla övningarna. Testar du alla får du ett diplom!

Minior — som Junior fast för de mindre

Minior finns på Lundbybadet och Angered Arena. Det till för barn 6-8 år som inte brukar träna och vara fysiskt aktiva. Läs mer om Minior.