Foto: Sharon Raoufi

Guldhedsskolans guldkanter

På Guldhedsskolan vill vi ge våra elever tillgång till något mer, fler vägar framåt och möjligheter till stimulans. Vi kallar det våra guldkanter.

Vilka guldkanter vi på Guldhedsskolan erbjuder våra elever varierar över åren. Just nu har vi tre pågående verksamheter.

Intize - för den som vill nå längre i sina mattekunskaper

Guldhedsskolan kan, tillsammans med den ideella organisationen Intize, erbjuda extra matteundervisning för alla elever som önskar. Det är studenter på Chalmers som ligger bakom verksamheten. De agerar mentorer till gymnasieelever, som i sin tur fungerar som mentorer för elever från de högstadieskolor som är med i samarbetet.

Vi på Guldhedsskolan deltar sedan flera år tillbaka och enligt Jesper Ericsson, förstelärare på Guldhedsskolan, kan man tydligt se att alla de elever som deltagit i den extra matteundervisningen gjort betydande framsteg.

Elever från alla årskurser deltar.

Mentor - en möjlighet att få ytterligare en vuxen person i sin närhet

Guldhedsskolan har sedan flera år ett samarbete med den ideella organisationen Mentor Sverige, som arbetar med så kallat mentorskap för unga mellan 13 och 17 år. Genom det här samarbetet vill skolan ge eleverna möjlighet att ha kontakt med och närhet till en ”alldeles egen” vuxen som inspirerar, respekterar och lyssnar.

Eleven matchas med en ung vuxen som kan hänga med på en fotbollsmatch, se den senaste filmen eller bara fika i solen ett par timmar. Någon som kan snacka om såväl jobbiga som konstiga eller roliga grejer. En vuxen kompis helt enkelt.

Organisationen Mentor Sverige håller även kurser för vårdnadshavare.

Läxhjälp – för den som vill få hjälp med studierna för att nå längre

Guldhedsskolan har förmånen att få ta del av Stiftelsen Läxhjälpens stöd till våra högstadieelever. Vuxna läxhjälpare, anställda av Stiftelsen Läxhjälpen kommer till Guldhedsskolan fyra dagar i veckan och läser läxor och stöttar elever i deras kunskapsutveckling. Man arbetar i två grupper där eleverna antingen går måndag och onsdag eller tisdag och torsdag, mellan 16 och 18-19. Innan Läxhjälpen startar får de elever som deltar ett mellanmål från skolan för att orka dessa längre skoldagar.