Foto: Sharon Raoufi

Guldhedsskolans guldkanter

På Guldhedsskolan vill vi ge våra elever tillgång till något mer, fler vägar framåt och möjligheter till stimulans. Vi kallar det våra guldkanter.

Vilka guldkanter vi på Guldhedsskolan erbjuder våra elever varierar över åren. Just nu har vi tre pågående verksamheter.

 

Intize - för den som vill nå längre i sina mattekunskaper

Guldhedsskolan kan, tillsammans med den ideella organisationen Intize, erbjuda extra matteundervisning för alla elever som önskar. Det är studenter på Chalmers som ligger bakom verksamheten. De agerar mentorer till gymnasieelever, som i sin tur fungerar som mentorer på de högstadieskolor som är med i samarbetet.

Vi på Guldhedsskolan deltar just nu i ett treårigt projekt med mentorer och enligt Jesper Ericsson, förstelärare på Guldhedsskolan, kan man tydligt se att alla de elever som deltagit i den extra matteundervisningen gjort betydande framsteg.

Elever från alla årskurser deltar.

 

IFK på schemat - för den som älskar fotboll och värdesätter kamratskap

Vårterminen 2017 öppnade vi på Guldhedsskolan dörrarna för fotbollsklubben IFK Göteborg och deras initiativ ”IFK på schemat”. Elever från skolan deltar en gång i veckan i så kallade fotbollsträffar, där ledare och/eller spelare från IFK Göteborg är med. Fokus under träffarna ligger på kamratskap, hälsa och att ha kul tillsammans.

Utöver träffarna kan eleverna få besöka matcher på Gamla Ullevi, gå på studiebesök på Kamratgården och träffa”IFK-grupper” från andra skolor.

Insatsen är främst riktad till elever i sjunde klass.

 

Mentor - en möjlighet att få ytterligare en vuxen person i sin närhet

Guldhedsskolan har sedan flera år ett samarbete med den ideella organisationen Mentor, som arbetar med så kallat mentorskap för unga mellan 13 och 17 år. Genom det här samarbetet vill skolan ge sina elever möjlighet att ha kontakt med och närhet till en ”alldeles egen” vuxen som inspirerar, respekterar och lyssnar.

Eleven matchas med en ung vuxen som kan hänga med på en fotbollsmatch, se den senaste filmen eller bara fika i solen ett par timmar. Någon som kan snacka om såväl jobbiga som konstiga eller roliga grejer. En vuxen kompis helt enkelt.

Organisationen Mentor håller även föräldrakurser på Guldhedsskolan.

Mentorverksamheten riktar sig i första hand till elever i årskurs åtta.