Om äldreboendet

Fyrväpplingsgatan 5 äldreboende ligger i det trevliga området Kyrkbyn, med närhet till Kyrkbytorget och knutpunkten Eketrägatan.

Boendets inriktning

Vårt äldreboende har tre enheter för personer som av olika skäl inte kan bo kvar i sin ordinarie bostad samt en enhet med korttidsplatser.

Lägenheterna

Äldreboendet har 50 lägenheter för permanent boende fördelat på tre våningar som bildar varsin enhet. 14 till 20 hyresgäster bor på varje våning. I husets korttidsenhet har vi 24 platser.

I enhetens gemensamma matsal kan du äta din måltid tillsammans med dina grannar och här har du möjlighet att delta i aktiviteter och känna gemenskap. På bottenplan finns det skyddade altaner och på andra våningen finns stora balkonger. Utanför huset kan du njuta av naturen i vår vackra trädgård. För dig som gillar att påta i jorden finns det möjlighet att ägna sig åt odling och trädgårdsarbete. Med många fina promenadstråk och sittplatser har du möjlighet att få en lugn stund i det gröna.

Som hyresgäst får du en egen lägenhet på cirka 29 kvadratmeter. Det finns ett litet pentry med kylskåp, diskbänk och uttag för till exempel kaffebryggare eller mikrovågsugn. Du har även ett eget badrum som är tillgänglighetsanpassat. Varje lägenhet är möblerad med en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du lägenheten med dina egna möbler.

Omgivningar

Fyrväpplingsgatan 5 äldreboende ligger i ett lugnt område. Du som hyr hos oss har både en vacker trädgård och andra grönområden lättillgängliga.

Flexlinjen har en hållplats i direkt anslutning till huset och närmaste spårvagnshållplats är Eketrägatan. Det är gångavstånd till affärer och annan service vid Kyrkbytorget.

Bemanning och organisation

På Fyrväpplingsgatan 5 äldreboende arbetar undersköterskor dygnet runt. Sjuksköterskor från Hälso- och sjukvårdsenheten finns tillgängliga under hela dygnet, även helger. Läkare, sjukgymnast och arbetsterapeut är på plats vissa dagar i veckan. Vi har omsorgspersonal som förutom svenska, även talar persiska, somaliska, bosniska och arabiska.

Vi vill skapa en god livskvalitet för dig som hyresgäst. Vi är lyhörda och har en rak och tydlig kommunikation med dig och dina anhöriga. Vi vill tillvarata din egen rörlighet, förmåga och självbestämmande. Du ska bli bemött med respekt och hänsyn till din personliga integritet. På hyresgästmötena kan du ta upp frågor som är viktiga för dig.

Vid inflyttningen erbjuds du en kontaktperson. Detta för att du som hyresgäst och dina anhöriga lättare ska veta vem ni kan vända er till.

Alla lägenheter har trygghetslarm för att du snabbt ska kunna komma i kontakt med oss i personalen om akut behov uppstår.