Slå dig ner i sofforna och till exempel spela spel eller läs en bok. Foto: Cordovan Communication

Aktiviteter

Varje dag ordnas flera aktiviteter och du väljer vad du vill vara med på utifrån intresse och förmåga. Schemat sätts ihop månadsvis av våra skickliga äldrekonsulenter som är duktiga på att fånga upp dina och grannarnas önskemål.

Aktiviteter och service på Fyrväpplingen

På Fyrväpplingen kan du till exempel ta del av underhållning med musik- och kulturservicen Speldags, sylta och safta bär från trädgården, vara med på frågesport och träffa barnen från förskolan intill. Flera gånger per år drar vi också ihop till fest. Då blir det sång, dans och extra gott i glasen.

Gå gärna med i vår trädgårdsgrupp. Under odlingssäsongen finns det alltid någonting att göra i trädgården eller växthuset, och det är en bra anledning att komma ut och röra på sig.


Vad som händer på Fyrväpplingen utgår mycket från vad du och dina grannar vill göra. Kanske vill du göra något på egen hand eller har ett speciellt fritidsintresse som du vill ägna tid åt? Prata med äldrekonsulenterna och din kontaktpersonal så får vi med dina önskningar i planeringen.

När du behöver service som frisör, fotvård eller tandläkare kan vi ordna med hembesök. Om du vill fortsätta gå till din tidigare frisör eller tandläkare fixar vi färdtjänst och ser till att någon följer med som stöd.

När du flyttar till din lägenhet fortsätter du att leva ditt liv som du vill ha det. Du får gärna ta del i vardagssysslor som dukning, bakning, tvätt och trädgårdsskötsel – om du vill. Vi uppmuntrar till dagliga aktiviteter eftersom det håller i gång både kroppen och knoppen och gör gott åt själen. Här är du hemma.