Till innehåll

De särskilda rekommendationerna för Västra Götaland förlängs till 6 juni

Senast uppdaterad: 12 maj 2021 klockan 09:51 | Publicerad: 23 mars 2020 klockan 08:26

Smittspridningen av covid-19 är fortsatt hög i Göteborg. Det är viktigt att vi alla hjälps åt att minska smittspridningen. Stadens verksamheter påverkas på olika sätt, så ta reda på vad som gäller innan du besöker oss.

Göteborgs Stads information med anledning av covid-19
Det ska vara lätt att arbeta med film och rörlig bild i Göteborg. Vi på Filmkontoret hjälper dig gärna. Foto: Anders Wester

Filmkontoret

Välkommen till Filmkontoret

Filmkontoret är en del av Göteborgs Stads satsning på film och rörlig bild. Oavsett om du redan är etablerad, bara nyfiken på eller drömmer om en framtid i filmbranschen finns vi här för dig. På den här sidan hittar du aktörer på lokal, nationell och internationell nivå. Har du frågor? Kontakta oss gärna.

Aktuellt

Maj månads instagrammare: Luisa Fanciullacci, belysningsmästare/gaffer

Publicerad 3 maj 2021
När Luisa Fanciullacci började jobba i film- och tv-branschen var hon ensam som kvinna och belysningsmästare. ”Jag fick ofta höra kommentaren ’Va? En tjej på ljusavdelningen’. Men nu går det i rätt riktning. Det är kul att se att det blir allt vanligare”, säger hon.

Tre projekt får Innovationsstöd för film och rörlig bild

Publicerad 26 april 2021
Nu är det klart vilka som får stöd i årets första ansökningsomgång av Innovationsstöd för film och rörlig bild. Tre projekt får stöd om sammanlagt 350 000 kronor.

April månads instagrammare: Gorki Glaser-Müller, filmare och regissör

Publicerad 1 april 2021
Insikten kom sista året på teaterhögskolan. Gorki Glaser-Müller ville inte enbart jobba som skådespelare. Han ville skriva och regissera film. ”Film är ett massmedium. Jag har något att berätta och har alltid haft ambitionen att nå många med det jag gör”, säger han.
${loading}