Till innehåll
Det ska vara lätt att arbeta med film och rörlig bild i Göteborg. Vi på Filmkontoret hjälper dig gärna. Foto: Anders Wester

Filmkontoret

Välkommen till Filmkontoret

Filmkontoret är en del av Göteborgs Stads satsning på film och rörlig bild. Oavsett om du redan är etablerad, bara nyfiken på eller drömmer om en framtid i filmbranschen finns vi här för dig. På den här sidan hittar du aktörer på lokal, nationell och internationell nivå. Har du frågor? Kontakta oss gärna.

Aktuellt

Tio projekt får Produktionsstöd för film och rörlig bild

Publicerad 25 maj 2022
Tio projekt inom film och rörlig bild får produktionsstöd om sammanlagt 850 000 kronor. Det beslutade kulturförvaltningen den 23 maj.

Maj månads instagrammare: Susanne Lundberg Ottosson, produktionsrådgivare och koordinator

Publicerad 2 maj 2022
I grunden är Susanne Lundberg Ottosson mångårig filmarbetare. Nu jobbar hon på Film i Väst som produktionsrådgivare och produktionskoordinator. ”Det som driver mig är att det alltid går att förbättra och förenkla saker. Och jag vurmar verkligen för filmarbetarna”, säger hon.

April månads instagrammare: Sveinung Nygaard, filmmusikkompositör

Publicerad 1 april 2022
Från födelseorten Bergen via Oslo, Bankeryd och London för att till slut landa i Göteborg. Det är kompositören Sveinung Nygaards geografiska resa. I alla fall när det handlar om att bo. Musikaliskt, mentalt och yrkesmässigt befinner han sig på betydligt fler platser än så.
${loading}