Till innehåll
Det ska vara lätt att arbeta med film och rörlig bild i Göteborg. Vi på Filmkontoret hjälper dig gärna. Foto: Anders Wester

Filmkontoret

Välkommen till Filmkontoret

Filmkontoret är en del av Göteborgs Stads satsning på film och rörlig bild. Oavsett om du redan är etablerad, bara nyfiken på eller drömmer om en framtid i filmbranschen finns vi här för dig. På den här sidan hittar du aktörer på lokal, nationell och internationell nivå. Har du frågor? Kontakta oss gärna.

Aktuellt

December månads instagrammare: Victor Nyåker, filmare och styrelsemedlem i FilmCentrum Väst

Publicerad 1 december 2021
Karriären började med värmländsk lokal-tv. I dag är Victor Nyåker filmare, fotograf och klippare. Dessutom är han med och arbetar för att ge FilmCentrum Väst en rejäl nystart. ”Vi vill vara en röst för kreatörerna och ett sammanhang att ta avstamp i”, säger han.

Tio projekt får innovationsstöd för film och rörlig bild

Publicerad 17 november 2021
Nu är det klart vilka som får stöd i årets tredje ansökningsomgång av Innovationsstöd för film och rörlig bild. Tio projekt får sammanlagt stöd om 1 350 000 kronor.

November månads instagrammare: Meduza Vogt, make-up artist och maskör

Publicerad 1 november 2021
Corona kom – och äntligen sökte Meduza Vogt den utbildning hon drömt om i över tio år, Filmarbetarutbildningen i Trollhättan. Nu är hon snart klar. ”Redan när jag pluggade till make up-artist på gymnasiet visste jag att det var hit jag ville, säger Meduza Vogt.
${loading}