I aktivitetsrummet går det att syssla med flera saker samtidigt. Här finns bland annat bardisk och rolig teknik som karaokemaskin, en interaktiv projektor och en TV på 100 tum. Foto: Cordovan Communication

Aktiviteter

På Dunfins Vård- och omsorgsboende erbjuder vi en mängd olika aktiviteter.

Aktiviteter och service på Dunfin

På Dunfin är sången och musiken alltid nära. Det spelas ofta skivor till kaffet och karaokemaskinen går stundtals riktigt varm. Du kan se på inspelade konserter och det bjuds på live-uppträdanden så gott som varje vecka. En återkommande höjdpunkt är förstås Klubb 21 som är ett drinkparty som hålls en gång i månaden.

Andra populära aktiviteter är film, bingo, manikyr och skönhetsvård. Du kan också vara med på hälsoaktiviteter för att hålla i gång kroppen. Riktigt roliga är VR-glasögonen och den interaktiva projektorn som du kan använda till allt från spel och hjärngympa till att stärka motoriken och ha kul med vännerna.

Vad som händer på Dunfin utgår mycket från vad du och dina grannar vill göra. Vår aktiveringspedagog är speciellt anställd för att ta hand om och följa upp önskemål, både individuellt och i grupp. Berätta vad du vill göra så kommer det med i planeringen. Kanske en större dagsutflykt till havet eller besöka en nöjespark?

När du har behov av tandvård, frisör eller fotvård ser vi till att du kan ta dig till önskad service. Många serviceställen finns precis runt hörnet vid Selma Lagerlöfs torg. Och självklart kan din kontaktpersonal följa med om du vill göra ärenden på stan.

När du flyttar till din lägenhet fortsätter du att leva ditt liv som du vill ha det. Du får gärna ta del i vardagssysslor som dukning, bakning och trädgårdsskötsel – om du vill. Vi uppmuntrar till dagliga aktiviteter eftersom det håller i gång både kroppen och knoppen och gör gott för själen. Det är en av anledningarna till att det finns tvättmaskin i din lägenhet, så att du kan använda det tvättmedel du vill och känna doften av nytvättat. Här är du hemma.