Om vård- och omsorgsboendet

Dunfins vård- och omsorgsboende är ett nytt och modernt boende vid Selma Lagerlöfs Torg.

Lägenheterna

På Dunfins vård- och omsorgsboende äldreboende finns 56 lägenheter fördelat på fyra våningar. Lägenheterna är ca 35 kvm. Du får eget hyreskontrakt och möblerar själv din lägenhet. Säng och madrass ingår. Varje lägenhet innehåller ett litet pentry och badrum med dusch och tvättmaskin. Alla lägenheter är utrustade med trygghetslarm.

På varje våningsplan finns gemensam matsal samt balkong eller uteplats. Det finns även lounger där hyresgästerna kan sitta och umgås med varandra och möjligheter till många olika aktiviteter och evenemang.

För huset finns ett fibernät för Framtidens bredband. Det sitter en så kallad mediabox i varje lägenhet dit fibern kommer in. I rummet finns ett nätverksuttag. Sedan kan du som hyresgäst själv välja abonnemang och tjänsteleverantörer. Det går att få telefoni via bredbandet genom fibernätet. Du som hyresgäst får själv välja abonnemang och tjänsteleverantörer. 

Färgsättning och inredning 

Utformningen av Dunfins vård- och omsorgsboende boendet bygger på aktuell forskning och inredningen med möbler och färgsättning är utvald för att främja välmående hos hyresgästerna. Vid entrén och hissar till våningsplan och huskroppar hjälper olika accentfärger till att visa vägen. Interiören är samtidigt inspirerad av den klassiska berättelsen om Nils Holgersons underbara resa av Selma Lagerlöf.

Omgivningar

Dunfins Vård- och omsorgsboende ligger centralt vid Selma Lagerlöfs torg. På torget har du tillgång till ett flertal affärer såsom mataffär, konditori, fiskaffär och apotek. På torget finns även Backa kulturhus, som erbjuder många aktiviteter.

Huset har tillgång till en fin trädgård, med möjlighet till trevliga promenader och upplevelser.  

Entréerna till huset är vända mot torgstråket för att ytterligare bidra till liv, rörelse och möten med andra, vilket även det nya parkstråket kommer att inbjuda till.  

Trygghetsskapande teknik

Dunfins vård- och omsorgsboende är nyckelfritt, och taggar styr åtkomsten för både hyresgäster och personal. Målet är att använda framtidens välfärdsteknik för att skapa ett självständigt och tryggt boende för dig. Trygghetslarmet möjliggör för att öppna upp både inomhus och utomhus så att hyresgästerna kan röra sig fritt och självständigt.

På boendet finns det möjlighet till trygghetskamera för natt-tillsyn. Huvudentré och dörrar till boendet kommer att ha porttelefon med kamera som ger personalen möjlighet att via en handenhet se besökare på bildskärm samt kunna öppna porten.