Vill du ta en nypa luft kan du gå ut på den trevliga och rymliga innergården. Tycker du om trädgårdsskötsel är du välkommen att påta i innergårdens växthus där det odlas året om. Foto: Cordovan Communication

Om vård- och omsorgsboendet

Nybyggda Dunfin vid Selma Lagerlöfs Torg är designat av inredningsarkitekter och erbjuder en mer självständig vardag med hjälp av smart teknik och digitala lösningar.

Läge mitt i nya kvarteren vid Selma Lagerlöfs torg

Dunfin ligger i de nybyggda kvarteren intill Selma Lagerlöfs Torg. Här finns restauranger och service som apotek, tandvård, optiker och vårdcentral. Det finns också grönsakshandel, blomsterbutik och fiskaffär och flera nya verksamheter är på ingång då det byggs mycket nytt i området. På gångavstånd finns även ett par grönområden.

Ta dig hit

  • Dunfin ligger cirka tre minuters promenad från hållplatsen Selma Lagerlöfs Torg där bussarna 18 och 19 stannar
  • 60 meter från huset finns ett stort parkeringshus för besökare med bil

Nybyggt boende med senaste tekniken

Dunfin består av ett hus med fyra våningar. Samtliga våningarna är för allmän vård och omsorg. Sammanlagt finns 56 lägenheter i boendet.

För att göra Dunfin trivsamt och tryggt har all utformning, färgsättning och möblering skett i nära samarbete med en inredningsarkitekt. På varje våning finns en ljus matsal med öppen planlösning och barer i olika höjder. På så sätt kan du enkelt hämta mat och fika oavsett hur lätt eller svårt du har för att ta dig fram. Varje våning har en stor balkong i soligt sydvästläge. Huset är också fullt av små lounger där du och grannarna kan samlas för att samtala, spela spel och fika.


Vid entrén finns ett akvarium och en populär kaffeautomat där du kan hämta kaffe att ta med. Intill ligger ett stort aktivitetsrum där det går att syssla med flera saker samtidigt. Här finns bland annat bardisk och rolig teknik som karaokemaskin, en interaktiv projektor och en TV på 100 tum. På den visar vi ofta konserter och filmer. Vill du ta en nypa luft kan du gå ut på den trevliga och rymliga innergården. Tycker du om trädgårdsskötsel är du välkommen att påta i innergårdens växthus där det odlas året om.

På Dunfin satsar vi på den senaste tekniken och att hitta smidiga digitala lösningar. Det gör att du som boende får en större självständighet samtidigt som medarbetaren får en smidig arbetsvardag. Till exempel används elektroniska nyckelbrickor i passeringssystemet så att du lätt kan ta dig in och ut.

Vård och omsorg hos oss

Dina behov är alltid det som vi utgår från. Vi arbetar utifrån Göteborgs Stads förhållningssätt vilket innebär att vi vet vårt uppdrag och att vi är till för dig, att vi samarbetar på olika sätt och tänker nytt för att ge bästa möjliga stöd och hjälp. När du flyttar in i din nya lägenhet har vi ett samtal med dig och din kontaktpersonal där vi tillsammans gör upp en plan så du kan fortsätta leva ditt liv som du vill ha det. Den här planen kallas för genomförandeplan och i den samlas allt som berör din vardag: som när du önskar gå upp på morgonen och hur du vill ha dina frukostägg till vilken slags omsorg du behöver. Du kan alltid vända dig till din kontaktpersonal om du har frågor eller vill ändra planen. När vi träffas första gången och gör upp din plan är du varmt välkommen att ta med någon anhörig eller en vän.

Du får stöd av lyhörda medarbetare

Alla medarbetare på Göteborgs Stads vård- och omsorgboenden jobbar efter värdighetsgarantierna. Det betyder bland annat att vi är lyhörda för när och hur du vill få stöd. Så långt som det är möjligt ska du kunna behålla dina egna vanor och själv bestämma hur din vardag ska se ut.

Vi medarbetare lär känna dig och alla andra på boendet. Vi engagerar oss i din vardag och uppmuntrar till aktiviteter och samtal. Göteborgs Stads vård- och omsorgsboenden har god kunskap och en låg personalomsättning. Du kan känna dig trygg i din lägenhet där du möter kända och kompetenta medarbetare. När nya medarbetare börjar får de en omfattande introduktion om allt från säkerhet och brand till aktiviteter och omsorg.

Så jobbar vi med kvalitet

När du bor på ett av Göteborgs Stads vård- och omsorgsboenden kan du vara trygg med att kvaliteten är hög. Vi genomför regelbundet kontroller och avstämningar för att se till att alla delar av socialtjänstlagen och hälso- och sjukvårdslagen följs. Vi gör undersökningar för att se hur du trivs och jobbar mycket med daglig återkoppling. Hos oss är ditt välbefinnande det viktigaste. Hos oss fortsätter du leva ditt liv som du vill ha det.