Till innehåll

Askimsskolan F-6

Välkommen till Askimsskolan

Askimsskolan med lust för lärande med hjärta och hjärna. Skolan ligger i norra delen av Askim, i närheten av Sisjöns naturområde. Här går cirka 310 elever från förskoleklass till årskurs sex. Skolan har också ett fritidshem med 6 avdelningar. Via gemenskap, öppenhet, tillit och ömsesidig respekt bidrar vi till ett rikt och meningsfullt lärande. Alla barn är allas barn. Soltankar - vi tror gott om varandra och vi gör varandra bra. Skolan är under ombyggnad.

Aktuellt

Ökad medvetenhet om hur sociala medier påverkar elever

Publicerad 22 september 2023
På Askimskolan har ökad användning av sociala medier lett till problem hos en del elever. Därför satsar skolan på att skapa medvetenhet och förståelse hos elever och vårdnadshavare om sociala medier. Eleverna fick som ett första steg träffa AI-tonåringen Laika.

”Askimsskolan är en fantastisk arbetsplats”

Publicerad 8 maj 2019
I senaste numret av Tidningen Respons kan du läsa en intervju med Askimsskolans rektor Katarina Elfvin. I intervjun berättar Katarina hur hon ser på rektors ledarskap, vad som gör personalen på Askimsskolan så bra och varför det är viktigt med bra kommunikation med vårdnadshavare.
${loading}