Till innehåll

Askimsskolan F-6

Välkommen till Askimsskolan

Askimsskolan med lust för lärande med hjärta och hjärna. Skolan ligger i norra delen av Askim, i närheten av Sisjöns naturområde. Här går cirka 310 elever från förskoleklass till årskurs sex. Skolan har också ett fritidshem med sex avdelningar. Via gemenskap, öppenhet, tillit och ömsesidig respekt bidrar vi till ett rikt och meningsfullt lärande. Alla barn är allas barn. Soltankar - vi tror gott om varandra och vi gör varandra bra. Skolan är under ombyggnad.

Aktuellt

Nu ansöker du digitalt om specialkost och anpassad måltid

Publicerad 1 februari 2024
Nu är det dags för dig att förnya ditt barns ansökan om specialkost eller anpassad måltid i skolan inför höstterminen. Du ansöker digitalt från 15 maj. Om du redan har gjort en digital ansökan under vårterminen behöver du inte ansöka på nytt.

Eleverna på Askimskolan räddade ägget och vann för sin presentation

Publicerad 20 december 2023
Stort grattis till eleverna i klass 5B på Askimskolan som vann bästa presentation i årets upplaga av rädda ägget på Chalmers. I hård konkurrens bland cirka 150 bidrag från hela regionen stod klassen som segrare och fick ta emot priset för den bästa presentationen den 15 december.

Fokus på att läsa i förskoleklass

Publicerad 15 december 2023
Förskoleklassen på Askimskolan har under hösten varit med i en lästävling. Tävlingen riktar sig till lågstadieelever och ska uppmuntra elever att läsa. Under hösten har eleverna i förskoleklass försökt läsa så många böcker som möjligt.
${loading}