Gym

Prova styrketräning i Vättlefjälls motionscentrums gym. För att alla ska trivas i gymmet finns det saker som är viktiga att du känner till inför ditt besök

Utbud

Hos oss kan du träna styrka, rörlighet, koordination och kondition.

I gymmet finns nio maskiner som är enkla att ändra motstånd på och som inte kräver några förinställningar. Maskinerna är så kallade cirkelträningsmaskiner. Cirkelträning innebär att du gör övningar på olika stationer i ett bestämt tidsintervall. Det är en enkel och säker träningsform som passar alla, där du inte behöver några förkunskaper.

I gymmet finns också bland annat dragmaskin, medicinbollar och hantlar. Det finns TRX-band för att göra styrkeövningar med din kroppsvikt som motstånd. Konditionsmaskinerna vi har är sittcykel (med ryggstöd) och handcykel för rullstol.


Gyminstruktion och kroppsanalys

När du köper ett periodkort där gymträning ingår (årskort, autogiro eller tre månader) ingår gratis gyminstruktion och kroppsanalys. Gyminstruktion kan du boka och få på plats i Vättlefjälls motionscentrum, kroppsanalys kan du boka med får göra på någon annan av idrotts- och föreningsförvaltningens anläggningar. Prata med personalen så hjälper de dig vidare. 

Här kan du läsa mer om gyminstruktion och kroppsanalys

Instruktör på plats

På bestämda tider varje vecka finns en instruktör på plats i gymmet för att svara på frågor om träning, teknik, övningar eller hur maskinerna fungerar.

Öppettidersidan ser du vilka dagar och tider som instruktören finns på plats

Regler för gymmet

Kläder

  • Lämna ytterkläder och väskor i skåpet och ta av dig ytterskor på anvisad plats.
  • Använd lämplig klädsel som är hel och ren.

Ordning och hänsyn

  • Torka av den maskin eller det redskap du använt.
  • Ställ tillbaka redskap och vikter på rätt plats.
  • Prata inte i telefon i gymmet.

Åldersgräns, foto och övrigt

Du hittar mer information om anläggningen, vad som gäller här och våra regler på sidan När du kommer hit. Där kan du bland annat läsa om åldersgränser för att träna på gym, regler kring foto och film samt villkor och avtal.