Foto: Bo Sannum

Om Tumlehed


Verksamheten vänder sig till dig med fysisk- och intellektuell funktionsnedsättning.

Inriktningar

Verksamheten vänder sig till dig med intellektuell funktionsnedsättning och andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, med eller utan fysisk funktionsnedsättning.

Arbetssätt och metoder

  • Tydliggörande pedagogik
  • AKK, Tecken som stöd
  • Lågaffektivt bemötande

Antal deltagare

Verksamheten har möjlighet att ta emot 12–18 deltagare. Antalet deltagare beror på behov av stöd samt förmåga att ingå i gruppverksamhet.

Personal och kompetens

Det finns 9 utbildade stödassistenter samt en arbetsledare/metodhandledare som har möten med arbetsgruppen en gång i veckan. Verksamheten har tillgång till arbetsterapeut.

Språk

Det språk som talas i verksamheten är svenska.

Lokal och omgivning

Det finns två byggnader som ligger i markplan varav huvudbyggnaden är ett enplanshus på cirka 600 kvm. Den andra byggnaden som kallas annexet är på cirka 150 kvm.

Inne

Verksamheten är i markplan. Det finns både mindre rum där vi har enskilda aktiviteter och större rum där vi har gruppaktiviteter. I de större lokalerna har vi bland annat hantverk, musik, fysisk träning och matsal. I de mindre rummen har vi enskilda aktiviteter som, högläsning, data och enklare sorteringsuppgifter. Det finns även temarum av upplevelsekaraktär som sinnenas rum, bollbad och djungelrum.

Tillgänglighet och hjälpmedel

Verksamheten är anpassad för deltagare med intellektuell och fysisk funktionsnedsättning. Lokalerna är utrustad med breda korridorer, taklift och handikappanpassad toalett.

Ute

Verksamheten är belägen i en naturskön miljö i anslutning till många bra promenadvägar. Det finns även en egen trädgård med utemöbler, hammock, gräsmatta och planteringar för uteaktiviteter.

Resa hit

Adress och område: Tumlehedsvägen 88, Torslanda.
Hållplats för kollektivtrafik: Om du åker buss är närmsta hållplats Hornkamsgatan.

Sök i Västtrafiks reseplanerare för att se ungefärlig resetid.