Ungdomsträning i gym

Från det år du fyller 13 kan du träna på Idrott & förenings anläggningar. Ska du gymträna behöver du ha sällskap av en vuxen, men om du hellre går på gruppträning går det bra att komma själv. Vissa tider kan du träna utan vuxensällskap i gymmet eftersom det då finns stöd från instruktör istället. Från det år du fyller 16 får du träna utan sällskap av en vuxen.

Vuxen som kontaktperson och introduktion

Från det år du fyller 13 kan du träna på Idrott & förenings anläggningar. 

För att få träna själv måste du ha:

  • en vuxen som kontaktperson.

  • gått en gymintroduktion.

Börja med att prova på?

Om du vill börja med att testa gymträning innan du köper ett kort så kan du provträna på någon av anläggningarnas tider för Ungdomsträning i gym. Då krävs ingen gymintroduktion eller vuxen kontaktperson.

För att provträna, registrera dig i receptionen på anläggningen du vill träna på.

Introduktion med instruktör

När du bestämt dig för att köpa ett gymkort börjar du med att gå en introduktion med instruktör. Du bokar introduktionen genom att anmäla dig i receptionen på den anläggning du vill träna på.

På introduktionen går du tillsammans med vår instruktör igenom:

  • vad du har för mål med din träning
  • hur mycket du har tränat tidigare
  •  gymmets maskiner och utrustning
  • regler, rutiner och annat som är bra att veta
​Du får ett träningsprogram att följa av instruktören. Väljer du att köpa ett träningskort som gäller längre än ett halvår ingår ytterligare två träffar med en instruktör. Om du vill kan du då få ett nytt träningsprogram som tar din träning till nästa nivå.

Från det år du fyller 16 år kan du träna i gymmet utan att gå en gymintroduktion. 

Instruktörer med kunskap om ungdomar och träning

De instruktörer som arbetar med träning för dig mellan 13 och 15 år vet mycket om ungas utveckling och hur man ska träna i just den åldern. När instruktören planerar ditt träningsprogram tänker hen på många olika saker, till exempel hur mycket du tidigare tränat, vad du har för mål och hur gammal du är.

Kort och priser 

Träningskorten på Idrott & förenings gym och motionscentrum har olika priser beroende på hur länge de gäller och för vilka träningscenter de gäller. På sidan Gym och motionscentrum kan du leta dig vidare till just den anläggning som du vill träna på och få information om de priser och kort som gäller där.

Gymträna med stöd av instruktör på Skatås motionscentrum

Du som är 13-15 år och vill testa gymträning innan du köper ett kort kan delta på Ungdomsträning i gym. Det är särskilda tider då du kan träna i gymmet med stöd av instruktör.  Då krävs ingen introduktion eller vuxen som kontaktperson. Tiderna är även för dig som har ett gymkort.

På Skatås motionscentrum har vi Ungdomsträning i gym på tisdagar klockan 18-19. Med reservation för ändringar, till exempel under sommaren.