Om vård- och omsorgsboendet

Silvergruvans vård- och omsorgsboende är ett helt nybyggt boende (klart februari 2022) som ligger granne med Selma Lagerlöfs Torg i Hisings Backa

Boendet och lägenheterna

Boendet har 60 lägenheter uppdelat på tre våningar. Lägenheterna är ca 35 m2 och har tvättmaskin och torktumlare i badrummen. De flesta lägenheterna har egen balkong eller uteplats. Du får ett hyreskontrakt och möblerar själv din lägenhet med egna möbler. Säng och madrass ingår i alla lägenheter. Alla lägenheterna är utrustade med trygghetslarm.

I nära anslutning utanför lägenheten finns ett gemensamt vardagsrum med TV, likaså ett gemensamt kök/matsal där du kan välja att äta dina måltider.

På våningarna finns olika aktivitetslokaler samt flera större gemensamma balkonger, både öppna och inglasade. Till sommaren kommer du kunna gå ut och njuta i en nyanlagd trädgård på innergården.

På Selma Lagerlöfs Torg finns frisörer, restauranger, mataffär, blomsteraffär, apotek och bibliotek med mera.

Trygghetsskapande teknik

Silvergruvans vård- och omsorgsboende är nyckelfritt, där trygghetslarmet fungerar som dörröppnare. Målet är att använda välfärdsteknik för att skapa ett självständigt och tryggt boende för dig. Trygghetslarmet möjliggör att öppna upp både inomhus och utomhus så att du som hyresgäst kan röra dig fritt och självständigt.

På boendet finns det möjlighet till trygghetskamera för tillsyn nattetid om du önskar. Huvudentréerna har porttelefon med kamera som ger personalen möjlighet att via en telefon se besökare på bildskärm samt kunna öppna porten.

Ditt liv

Det är du som hyresgäst som styr över hur du vill ha din vardag, efter dina egna behov och intressen. När du flyttar in kommer du att träffa din kontaktpersonal som kommer vara extra insatt i just din situation, dina behov och önskemål. Tillsammans med din kontaktpersonal görs en genomförandeplan som beskriver vad som är viktigt för dig i vardagen och hur du önskar få det utfört.

Vi som arbetar här och vårt förhållningssätt

Vi arbetar utifrån Göteborgs Stads förhållningssätt vilket innebär att vi vet vårt uppdrag och att vi är till för dig, att vi samarbetar på olika sätt och tänker nytt för att ge bästa möjliga stöd och hjälp.

Alla som arbetar här bemöter dig med respekt och värme. Det är ditt hem och vi ska vara ett stöd och möjliggöra att du kan få din vardag som du vill ha det, så långt det går. Inom våra vård- och omsorgsboenden arbetar vi med ett delaktighets- och inflytandekoncept för att hyresgäster, personal och anhöriga ska kunna vara med och ta ansvar för och utveckla verksamheten. Välkommen med dina förslag och idéer!

För att skapa trygghet och möta olika behov finns kunnig och erfaren omsorgspersonal dygnet runt på plats och tillgång till sjuksköterska via hemsjukvården. Dagtid vardagar finns sjuksköterskor i huset. Arbetsterapeut och fysioterapeut kommer till äldreboendet regelbundet och besöker dig vid behov.