Naturvetenskapselever i labbsal.

Inriktning Naturvetenskap

På inriktningen naturvetenskap vill vi stimulera din nyfikenhet, kreativitet och din förmåga till analytiskt tänkande och lägga grunden för fortsatta studier.

Inriktningen Naturvetenskap

På inriktningen naturvetenskap vill vi stimulera din nyfikenhet, kreativitet och din förmåga till analytiskt tänkande och lägga grunden för fortsatta studier. På Schillerska kan du läsa ett naturvetenskapsprogram som ger dig full behörighet med max meritpoäng till naturvetenskapliga utbildningar på universitet och högskola. I naturvetenskap lägger grunden för fortsatta studier inom naturvetenskap, teknik och matematik. Samtidigt färgas utbildningen av skolans atmosfär av kultur och språk.

Schillerska har ett nära samarbete med Chalmers tekniska högskola där du kan läsa fysik 3. Du får även ta del av skolans atmosfär av kultur, kreativitet och samhällsengagemang. Inom det individuella valet kan du välja att inrikta dig mot till exempel filosofi och psykologi, litteratur och skrivande eller bild och form. Du kan också välja att läsa mer språk.