Introduktionsprogrammet

På Introduktionsprogrammet erbjuder Schillerska Individuellt alternativ, utbildningen som vänder sig till dig som saknar betyg från grundskolan.

IMA-ESA

Individuellt alternativ-extra stöd och anpassning

Schillerska gymnasiet erbjuder Individuellt alternativ-extra stöd och anpassning (IMA-ESA). Utbildningen vänder sig till dig som inte är behörig att söka nationella program. IMA-ESA kan bara sökas tillsammans med SYV om du går på grundskolan eller något annat IM-program. För intresseanmälan till Utbildningsförvaltningens individuella alternativ med inriktning mot Extra stöd och anpassning (ESA) ska din nuvarande skola fylla i en särskild ansökningsblankett: Ansökningsblankett IMA-ESA. Om du inte har en skolplacering kan du vända dig till Vägledningscentrum Göteborg för att få hjälp med ansökan. 

På Individuellt alternativ på Schillerska gymnasiet läser du de grundskoleämnen du saknar betyg i för att kunna gå vidare till annan utbildning eller för att kunna etablera dig i arbetslivet eller i annan verksamhet. Vi riktar oss till elever som har behov av mindre sammanhang och individuella lösningar i undervisningen. Vi erbjuder bara undervisning på plats i skolan.

Du kan läsa mer om innehållet i utbildningen i Programbeskrivning för utskrift lite längre ner på denna sida.

Om du vill komma på studiebesök är du välkommen att mejla karin.sunden@educ.goteborg.se.


Kontaktpersoner

Programsamordnare
Karin Sundén
karin.sunden@educ.goteborg.se
Tel: 072-855 36 34

Rektor
Anne Hörnberg
anne.hornberg@educ.goteborg.se
Telefon: 072-255 79 66
Programbeskrivning för utskrift