Omklädning och bastu

Lundbybadet har sex omklädningsrum och fyra bastur.

Omklädning herrar med våt- och torrbastu, plan 1

Ett större omklädningsrum för herrar som främst används av besökare till simhallen. Här finns duschutrymme och elektroniska skåp som du låser med ditt passerband.

I omklädningsrummet finns en våt- och en torrbastu. Idrotts- och föreningsförvaltningens våt-bastur har en temperatur på 60–74 grader och torrbastur 80–90 grader. Basturnas öppettider.

Från det år ett barn fyller 8 år ska pojkar använda pojkarnas eller herrarnas omklädningsrum och flickor använda flickornas eller damernas omklädningsrum.
För simskolelever finns Omklädning pojkar simskola/skola (läs om detta längre ner på denna sidan).

Omklädning damer med våt- och torrbastu, plan 2 (entréplan)

Ett större omklädningsrum för damer som främst används av besökare till simhallen. Här finns duschutrymme samt elektroniska skåp som du låser med ditt passerband.

I omklädningsrummet finns en våt- och en torrbastu. Idrotts- och föreningsförvaltningens våt-bastur har en temperatur på 60–74 grader och torrbastur 80–90 grader. Basturnas öppettider.

Från det år ett barn fyller 8 år ska pojkar använda pojkarnas eller herrarnas omklädningsrum och flickor använda flickornas eller damernas omklädningsrum. 

Omklädning pojkar simskola/skola, plan 2 (entréplan)

Omklädningsrum för pojkar som är under 16 år och går i simskola eller skolsim. Medföljande manlig vuxen får hjälpa barnet i omklädning och dusch. Här finns elektroniska skåp som du låser med ditt passerband.

Detta omklädningsrum är till för pojkar som byter om till simskolan. Om barnet är i sällskap av en manlig vårdnadshavare ska han byta om i herrarnas omklädningsrum. 

Omklädningsrum kombi med torrbastu, plan 2 (entréplan)

För dig som söker ett könsneutralt omklädningsrum eller ett omklädningsrum med utrymme för rullstol och duschbrits finns kombiomklädningsrummet. Det är bara du med just dessa behov som kan få tillgång till omklädningsrummet.

Kombiomklädningsrummet har tre separata duschar och åtta elektroniska skåp som du låser med ditt passerband. 

För tillgång till kombirummet prata med oss i receptionen så hjälper vi dig. Observera att ni kan vara personer från olika sällskap i omklädningsrummet samtidigt.

I omklädningsrummet finns en torrbastu. Idrotts- och föreningsförvaltningens torrbastur har en temperatur på 80–90 grader. Bastun är på vid behov. Säg till i receptionen så sätter vi på bastun.

Omklädning herrar, plan 3

Ett mindre omklädningsrum för herrar i anslutning till gymmet. Här finns duschutrymme och skåp där du kan låsa in dina kläder och personliga tillhörigheter. Du behöver ha med eget lås till skåpet. Töm ditt skåp innan du går hem. Kvarglömda lås klipps upp.

Omklädning damer, plan 3

Ett mindre omklädningsrum för damer i anslutning till gymmet. Här finns duschutrymme och skåp där du kan låsa in dina kläder och personliga tillhörigheter. Du behöver ha med eget lås till skåpet. Töm ditt skåp innan du går hem. Kvarglömda lås klipps upp.

Trivselregler i omklädningsrum och bastu

I omklädningsrummen

 • Det är inte tillåtet att fota eller filma i omklädningsrummen. I simhallen, duschar och omklädningsrum är det skärmförbud. Lämna mobiltelefon, kamera, surfplatta eller liknande inlåsta i kläd- eller värdeskåp.
 • Ta av dig skorna vid skogränsen.
 • Tänk på allergiker och undvik att använda parfym och andra starka dofter.
 • Hos oss jobbar både manlig och kvinnlig personal, även i våra duschar och omklädningsrum.

I bastun

 • Duscha alltid innan du bastar och sitt på en ren handduk i bastun.
 • I bastun får du inte:
  • ha badkläder på dig
  • hälla eller slänga vatten på bastuaggregaten
  • äta
  • använda skönhetsprodukter
  • klippa naglar, fila fötter eller raka dig.

Se film om vad du får och inte får göra i bastun

Animerad film (utan tal) som handlar om vad du får göra och inte i bastun. Filmen visar vem som gör rätt och vem som gör fel. Det är exempelvis inte tillåtet att äta i bastun, klippa naglarna eller sitta på laven utan en handduk. Följ reglerna och visa hänsyn till andra så är du en Poolare.