Så fungerar det hos oss

Här hittar du information som är bra att känna till innan du besöker oss.

Betala

Du betalar i receptionen på anläggningens entréplan. Du kan betala med kontanter, kort eller swish. Alla som besöker simhallen ska betala entréavgift, även om du inte ska bada själv.

Elektroniskt passerband

När du betalar inträde eller köper ett bad-/träningskort får du ett passerband som ger dig tillträde till de bassänger och områden på anläggningen som du har betalat för.

För att komma in i omklädningsrum, gym och gruppträningssalar håller du passerbandet mot kortläsaren på dörren/grinden. Passerbandet används även för att låsa skåpen, förutom till värdeskåpen och i omklädningsrummen på plan 3, där behöver du ha med eget hänglås för att kunna låsa in dina saker.

Ha på dig passerbandet under hela ditt besök.

Skåp för värdesaker

Mittemot receptionen vid trappan ner till herrarnas omklädningsrum finns värdeskåp med utrymme för även större föremål som Ipad och laptop. Hänglås behövs för att låsa skåpen.

Plats för barnvagn och rullator

Det finns plats att parkera och låsa fast barnvagnar och rullatorer under trappan på nedre plan och utanför damernas omklädningsrum på entréplan. Ta med eget lås.

Kvarglömda saker

Kvarglömda kläder läggs i behållare på källarplan (under trappan). Upphittade värdesaker förvaras i receptionen.

Fotografera och filma

Det är inte tillåtet att fota eller filma i omklädningsrum eller simhall utan tillstånd. För allas trygghet, använd ej mobiltelefon i omklädningsrum och duschar. Lämna mobiltelefon, kamera, surfplatta eller liknande inlåsta i kläd- eller värdeskåp.

I gruppträningssalar och gym får du fotografera/filma dig själv, men inte andra besökare utan deras tillåtelse.

Skärmförbud i simhallen

I simhallen är det skärmförbud. Det innebär att du inte får använda mobiltelefon, kamera, surfplatta eller liknande. De ska vara inlåsta i kläd- eller värdeskåp. 

Foto och film

Ledsagare/personliga assistenter

Två ledsagare/personliga assistenter får följa med in i anläggningen gratis. Ledsagare/personliga assistenter måste ha fyllt 18 år.

Djur och assistanshund

Djur är inte tillåtna i anläggningen. Du som är i behov av assistanshund är välkommen att bada hos oss på Lundbybadet. Här finns ett rum bakom receptionen där hunden kan vara under uppsikt av anläggningens personal under ditt besök.

Köpa och låna utrustning

I receptionen säljer vi bland annat simglasögon, simmärken, duschmössor och badmössor, näsklämmor, öronpluggar, schampo, balsam, duschkräm och badbyxor för de yngsta barnen. Observera att vi inte säljer badkläder eller handdukar.

Våtväst finns att hyra.

I simhallen finns flytredskap att låna, bland annat simdynor, dykringar och simleksaker. Kom ihåg att ställa tillbaka redskapen efter dig.

Mat och dryck

Det finns ett kafé på entréplan som säljer fika och mat. Kaféet heter Café Lundbybadet och drivs inte av Göteborgs Stad.

Ett par av borden i kaféet är reserverade för dig som har med egen matsäck.

Skolklasser kan sitta vid bord på plan 1 och äta matsäck.

Tillgänglighet

Lundbybadet är inlagt i tillgänglighetsdatabasen TD, där hittar du detaljerad information om huset. Här är kort information om anläggningens tillgänglighet.

  • Hiss finns.
  • Toaletter anpassade för personer med funktionsnedsättning finns i varje omklädningsrum.
  • Fyra stycken parkeringsplatser för rullstolsanvändare finns vid sidan av Lundbybadet som kräver tillstånd.
  • Ledarhund eller servicehund är tillåten i receptionen.
  • I duschrummen finns duschstolar.

Utbud och regler

Omklädningsrum och bastu

Lundbybadet har sex omklädningsrum och fyra bastur. Där har vi regler som är viktiga att alla följer. 

Du hittar mer information om omklädningsrummen, basturna och våra regler där på sidan Omklädning och bastu.

I simhallen

När du besöker simhallen är det viktigt att du känner till och följer de regler vi har, exempelvis:

  • åldersgränser och vuxenansvar
  • att duscha kroppen och tvätta håret före bad
  • tillåtna kläder. I simhallen ska du vara ombytt till badkläder. Om du inte ska simma behöver du ha på dig kläder av lättare material, till exempel träningskläder.

Du hittar mer information om simhallen och våra regler där på sidan Bada.

I gymmet

För att alla ska trivas är det viktigt att alla visar hänsyn och följer de regler som gäller i gymmet.  Du hittar mer information om gymmet och våra regler där på sidan Gym.

I gruppträningssalen

För att alla ska trivas är det viktigt att alla visar hänsyn och följer de regler som gäller gruppträning.  Du hittar mer information om gruppträningen och våra regler på sidan Gruppträning.