Så fungerar det hos oss

Här hittar du information som är bra att känna till innan du besöker oss.

Betala

Du betalar i receptionen på anläggningens entréplan. Du kan betala med kontanter, kort eller swish. Alla som besöker simhallen ska betala entréavgift, även om du inte ska bada själv.

Elektroniskt passerband

När du betalar inträde eller köper ett bad-/träningskort får du ett passerband som ger dig tillträde till de bassänger och områden på anläggningen som du har betalat för.

För att komma in i omklädningsrum, gym och gruppträningssalar håller du passerbandet mot kortläsaren på dörren/grinden. Passerbandet används även för att låsa skåpen, förutom till värdeskåpen och i omklädningsrummen på plan 3, där behöver du ha med eget hänglås för att kunna låsa in dina saker.

Ha på dig passerbandet under hela ditt besök.

Skåp för värdesaker

Mittemot receptionen vid trappan ner till herrarnas omklädningsrum finns värdeskåp med utrymme för även större föremål som Ipad och laptop. Hänglås behövs för att låsa skåpen.

Plats för barnvagn och rullator

Det finns plats att parkera och låsa fast barnvagnar och rullatorer under trappen på nedre plan och utanför damernas omklädningsrum på entréplan. Ta med eget lås.

Kvarglömda saker

Kvarglömda kläder läggs i behållare på källarplan (under trappan). Upphittade värdesaker förvaras i receptionen.

Fotografera och filma

Det är inte tillåtet att fota eller filma i omklädningsrum eller simhall utan tillstånd. Lämna mobiltelefon, kamera, surfplatta eller liknande inlåsta i kläd- eller värdeskåp.

I gruppträningssalar och gym får du fotografera/filma dig själv, men inte andra besökare utan deras tillåtelse.

Skärmförbud i simhallen

I simhallen är det skärmförbud. Det innebär att du inte får använda mobiltelefon, kamera, surfplatta eller liknande. De ska vara inlåsta i kläd- eller värdeskåp. 

Foto och film

Ledsagare

Två ledsagare får följa med in i anläggningen gratis. För att få gå in gratis måste alla ledsagare, inklusive föräldrar, visa upp ett intyg i kassan på att de är ledsagare. Åldersgräns för att vara ledsagare är 18 år.

Assistanshund

Du som är i behov av assistanshund är välkommen att bada hos oss på Lundbybadet. Här finns ett rum bakom receptionen där hunden kan vara under uppsikt av anläggningens personal under ditt besök.

Köpa och låna utrustning

I receptionen säljer vi bland annat simglasögon, simmärken, duschmössor och badmössor, näsklämmor, öronpluggar, schampo, balsam, duschkräm och badbyxor för de yngsta barnen. Observera att vi inte säljer badkläder eller handdukar.

Våtväst finns att hyra.

I simhallen finns flytredskap att låna, bland annat simdynor, dykringar och simleksaker. Kom ihåg att ställa tillbaka redskapen efter dig.

Mat och dryck

Det finns ett kafé på entréplan som säljer fika och mat. Kaféet heter Café Lundbybadet och drivs inte av Göteborgs Stad.

Ett par av borden i kaféet är reserverade för dig som har med egen matsäck.

Skolklasser kan sitta vid bord på plan 1 och äta matsäck.

Tillgänglighet

Lundbybadet är inlagt i tillgänglighetsdatabasen TD, där hittar du detaljerad information om huset. Här är kort information om anläggningens tillgänglighet.

 • Hiss finns.
 • Toaletter anpassade för personer med funktionsnedsättning finns i varje omklädningsrum.
 • Fyra stycken parkeringsplatser för rullstolsanvändare finns vid sidan av Lundbybadet som kräver tillstånd.
 • Ledarhund eller servicehund är tillåten i receptionen.
 • I duschrummen finns duschstolar.

I omklädningsrummet

Det finns omklädningsrum för dam och herr med anslutning till simhallen på plan 1 och 2 som stänger 30 minuter efter motionssimmets stängning. Gymomklädningsrum finns på plan 3 som stänger samtidigt som gymmet. Se samtliga öppettider här. 

Det finns också ett könsneutralt omklädningsrum med utrymme för rullstol och duschbrits. För tillgång till kombiomklädningsrummet, vänd dig till receptionen så hjälper vi dig.

Mer information om våra omklädningsrum.

Tänk på att:

 • Hos oss jobbar både manlig och kvinnlig personal, även i duschar och omklädningsrum.
 • Ha med lås till omklädningsskåp i omklädningsrum på plan 3. Annars använder du ditt passerband för att låsa skåpet.
 • Ta av dig skor vid skogränsen.
 • Tänk på allergiker och undvik att använda parfym och andra starka dofter.

I bastun

Det finns bastu på plan 1 och 2 i våra dam— och herromklädningsrum samt i kombiomklädningsrummet. Här ser du basturnas öppettider.

Duscha alltid innan du bastar och sitt på en ren handduk i bastun.

I bastun får du inte:

 • ha badkläder på dig
 • hälla eller slänga vatten på bastuaggregaten
 • äta
 • använda skönhetsprodukter
 • klippa naglar, fila fötter eller raka dig.

Se animerad film om vad du får göra och inte i bastun

Animerad film (utan tal) som handlar om förbudet att fota i omklädningsrum och simhall. Filmen visar vem som gör rätt och vem som gör fel i simhallen. Det är exempelvis inte tillåtet att ta selfies i omklädningsrum eller simhall, eftersom andra kan råka hamna med på bild. Du kan också råka tappa mobilen så att den går sönder och det blir glassplitter som kan skada dig och andra. Du ska lämna mobil och kamera i ditt skåp, då är du en Poolare.

I simhallen

När du besöker simhallen är det viktigt att du känner till och följer de regler vi har, exempelvis:

 • åldersgränser och vuxenansvar
 • att tvätta sig före bad
 • tillåtna kläder

Du hittar mer information om simhallen och våra regler där på sidan Bada.

I gymmet

För att alla ska trivas är det viktigt att alla visar hänsyn och följer de regler som gäller i gymmet.  Du hittar mer information om gymmet och våra regler där på sidan Gym.

I gruppträningssalen

För att alla ska trivas är det viktigt att alla visar hänsyn och följer de regler som gäller gruppträning.  Du hittar mer information om gruppträningen och våra regler på sidan Gruppträning.