Till innehåll
Fotograf: Lo Birgersson

Litteraturstaden Göteborg

Göteborg utnämnd till Unesco City of Literature

Göteborg utvecklas som staden där vi läser för våra barn, bejakar konstnärlig frihet, värnar yttrandefrihet och möts i interkulturella utbyten – med litteratur som en nyckel till social hållbarhet. Med gemensam kraft och en internationell utnämning stärker vi Göteborg och Västsverige som en plats där det är gott att vara och bli läsare och författare.

Aktuellt

Göteborg firar sitt första år som Unescos litteraturstad

Publicerad 8 november 2022
Det har gått ett år sedan Göteborg fick utmärkelsen som Unescos litteraturstad – ett åtagande som gäller för evigt. ”Det har varit ett fantastiskt år som firat litteraturen på många sätt”, säger Linda Johannessen, huvudkoordinator för Litteraturstaden Göteborg.

Angereds bokmässa firar fem år och har öppnat intresseanmälan för medverkande

Publicerad 4 november 2022
Efter ett års paus kommer Angereds bokmässa tillbaka för femte gången den 6 maj 2023. Jubileet kommer att firas med ett ännu mer välfyllt program än tidigare år som sträcker sig ut över nordöstra Göteborg.

AIR Litteratur-stipendiater välkomnas från andra litteraturstäder

Publicerad 24 oktober 2022
AIR Litteratur Västra Götaland ger författare och översättare från hela världen plats och tid till konstnärlig utveckling genom att erbjuda residensvistelser på flera platser i Västra Götaland. I år välkomnas särskilt stipendiater från andra Unesco Litteraturstäder.
${loading}