Till innehåll
Fotograf: Lo Birgersson

Litteraturstaden Göteborg

Göteborg är en Unesco City of Literature

Göteborg utvecklas som staden där vi läser för våra barn, bejakar konstnärlig frihet, värnar yttrandefrihet och möts i interkulturella utbyten – med litteratur som en nyckel till social hållbarhet. Med gemensam kraft stärker vi Göteborg och Västsverige som en plats där det är gott att vara och bli läsare och författare.

Aktuellt

Bokbussen sprider läsglädje i hela Göteborg

Publicerad 1 december 2023
Den ena djupt mörkgrön, den andra vackert blå med havstema. Var än de två bokbussarna Skogsbussen och Fantasifarkosten rullar fram i Göteborgs olika stadsdelar väcker de uppmärksamhet. De möts av förväntan och glädje från både barn och vuxna.

Öppet möte kring Internationella författarmöten och internationella samarbeten

Publicerad 28 november 2023
Den 7 december bjuder Litteraturstaden Göteborg in till ett öppet möte där vi tillsammans sätter fokus på internationella författarmöten. Detta för att öka mångspråkigheten i kulturutbudet och att fler röster ska höras.

Angereds bokmässa: En viktig arena för litteratur från förorten återvänder 2024

Publicerad 9 november 2023
Den 3–4 maj 2024 är det dags för den sjätte upplagan av Angereds bokmässa på kulturhuset Blå Stället, ett evenemang där litteratur från förorten står i centrum. Nu söks både nya och etablerade röster som vill vara med och lyfta fram förortens perspektiv när intresseanmälan öppnar den 1 november.
${loading}