Till innehåll
Fotograf: Lo Birgersson

Litteraturstaden Göteborg

Göteborg är nu utnämnd till Unesco City of Literature

Göteborg utvecklas som staden där vi läser för våra barn, bejakar konstnärlig frihet, värnar yttrandefrihet och möts i interkulturella utbyten – med litteratur som en nyckel till social hållbarhet. Med gemensam kraft och en internationell utnämning stärker vi Göteborg och Västsverige som en plats där det är gott att vara och bli läsare och författare.

Aktuellt

Sommarboken firar tio år – läslust för barn över hela landet

Publicerad 20 juni 2022
Nu är Sommarboken igång på bibliotek över hela landet. Här får barn mellan 8 och 12 år inspiration kring läsning, helt utan krav. Ett läsfrämjande biblioteksprojekt som drivs av Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götalandsregionen.

Ung göteborgspoet i global antologi

Publicerad 5 juni 2022
Idag på Världsmiljödagen 5 juni 2022 släpper litteraturstäderna i världen en digital antologi med texter av unga författare och poeter. Emma Travljanin från Angeredsgymnasiet ingår med sin dikt ”A Weeping Mother” som skildrar klimathotet ur jordens perspektiv.

Poesin tar plats i kollektivtrafiken

Publicerad 5 maj 2022
Under maj månad har alla som reser kollektivt i Västra Götaland möjlighet att läsa dikter på fönsterskyltar, på Västtrafiks fordon. Sex dikter på temat frihet skrivna av sex poeter har valts ut.
${loading}