Till innehåll
Fotograf: Lo Birgersson

Litteraturstaden Göteborg

Göteborg är nu utnämnd till Unesco City of Literature

Göteborg utvecklas som staden där vi läser för våra barn, bejakar konstnärlig frihet, värnar yttrandefrihet och möts i interkulturella utbyten – med litteratur som en nyckel till social hållbarhet. Med gemensam kraft och en internationell utnämning stärker vi Göteborg och Västsverige som en plats där det är gott att vara och bli läsare och författare.

Aktuellt

Poesin tar plats i kollektivtrafiken

Publicerad 5 maj 2022
Under maj månad har alla som reser kollektivt i Västra Götaland möjlighet att läsa dikter på fönsterskyltar, på Västtrafiks fordon. Sex dikter på temat frihet skrivna av sex poeter har valts ut.

Världsbokdagen 23 april i Västsverige

Publicerad 30 mars 2022
I samband med Unescos världsbokdag 23 april sker en mängd olika initiativ i Göteborg och Västra Götalands regionen. Ta del av vad som händer inom ramen för Litteraturstaden Göteborg.

Göteborg har startat sitt åtagande som Unescos Litteraturstad

Publicerad 10 mars 2022
Första arbetsveckan startade med ett öppet möte för litteraturaktörer och allmänhet, samt ett litteraturpolitiskt toppmöte för bransch och politiker. Läsningar till stöd för Ukraina arrangerades där bland annat akademiledamot Jila Mossaed läste den ukrainska poeten Ilya Kaminsky.
${loading}