Till innehåll
Fotograf: Lo Birgersson

Litteraturstaden Göteborg

Göteborg är en Unesco City of Literature

Göteborg utvecklas som staden där vi läser för våra barn, bejakar konstnärlig frihet, värnar yttrandefrihet och möts i interkulturella utbyten – med litteratur som en nyckel till social hållbarhet. Med gemensam kraft stärker vi Göteborg och Västsverige som en plats där det är gott att vara och bli läsare och författare.

Aktuellt

21 maj öppet möte för samverkansområdet Staden som diktsamling.

Publicerad 7 maj 2024
Hur kan vi öka tillgängligheten till litteratur för alla och skapa en mer kreativ stad, där det skrivna och talade ordet kan dyka upp på oväntade platser – som på brunnslock, på berg eller kanske i älven. Välkommen till öppet möte för samverkansområdet ”Staden som diktsamling”. Anmäl senast 10 maj.

Open Call Västsvenska författardagar — Presentera ditt författarskap

Publicerad 7 maj 2024
Är du författare, skribent, serieskapare eller illustratör och vill medverka på Västsvenska författardagarnas utbudsdag för litteratur? Här är ett ypperligt tillfälle att presentera/pitcha dig och ditt författarskap. Du är verksam och bor i Västra Götalandsregionen. Ansök senast 15 maj.

Sápmi och Rymden tema när Bokmässan firar 40 år av ilningar i själen.

Publicerad 29 april 2024
I år firar Bokmässan i Göteborg fyra årtionden av inspirerande möten, banbrytande författarskap och omvälvande berättelser. Nya litterära och tankemässiga upplevelser skapas i och med bland annat tema Sápmi och Rymden när Bokmässan går av stapeln 26–29 september, på Svenska Mässan i Göteborg.
${loading}