Till innehåll
Fotograf: Lo Birgersson

Litteraturstaden Göteborg

Göteborg är nu utnämnd till Unesco City of Literature

Göteborg utvecklas som staden där vi läser för våra barn, bejakar konstnärlig frihet, värnar yttrandefrihet och möts i interkulturella utbyten – med litteratur som en nyckel till social hållbarhet. Med gemensam kraft och en internationell utnämning stärker vi Göteborg och Västsverige som en plats där det är gott att vara och bli läsare och författare.

Aktuellt

Ansökan till UNESCO City of Literature har skapat ringar på vattnet

Publicerad 4 oktober 2021
Arbetet med ansökan har resulterat i flera positiva samarbeten. Två av dem lyftes i seminarier under Frihamnsdagarna 3-4 september; Göteborgsandan 2.0 och Göteborg står upp för yttrandefriheten. Här kan du titta på dem i efterhand.

Göteborg har skickat in ansökan om att bli litteraturstad

Publicerad 30 september 2021
2021-06-22 Om stadens ansökan: ”Jag tror att det kan bli flera positiva effekter. Vi har lagt fokus på läs- och skrivfrämjande insatser för barn och unga, insatser för yttrandefrihet, att stärka kreativa näringarna och litteraturexporten, säger kulturnämndens ordförande Ann Catrine Fogelgren.

Göteborg vill gå med i Unescos nätverk för kreativa städer

Publicerad 30 september 2021
2021-03-17 Göteborgs Stad ansöker om att gå med i Unescos nätverk för kreativa städer inom området litteratur. Det beslutade kommunstyrelsen på onsdagen. Om ansökan beviljas blir Göteborg den första litteraturstaden i Sverige.
${loading}