Till innehåll
Fotograf: Lo Birgersson

Litteraturstaden Göteborg

Göteborg är en Unesco City of Literature

Göteborg utvecklas som staden där vi läser för våra barn, bejakar konstnärlig frihet, värnar yttrandefrihet och möts i interkulturella utbyten – med litteratur som en nyckel till social hållbarhet. Med gemensam kraft stärker vi Göteborg och Västsverige som en plats där det är gott att vara och bli läsare och författare.

Aktuellt

Öppet möte Vilken värld ryms i Litteraturstaden Göteborg?

Publicerad 20 februari 2024
Den 19 mars medverkar Laurie Halse Anderson, ALMA-pristagare 2023, och med en rad andra spännande gäster. Vid Litteraturstadens öppna möte på Världskulturmuseet.

Utlysning residensvärdar: AIR Litteratur – plats och kultur

Publicerad 12 februari 2024
Västra Götalandsregionen söker samarbetspartners inom det fria kulturlivet som vill ta emot en författare eller översättare för en månads residensvistelse. Det kan vara kulturaktörer från alla konstformer som är intresserade av möten mellan kulturskapare. Sök senast den 27 februari 2024.

Öppet möte - Staden där vi läser för våra barn

Publicerad 9 februari 2024
Daglig högläsning är den enskilt viktigaste komponenten för att utveckla barns språk, berika deras ordförråd och uttrycksförmåga samt för att skapa läslust och öka läsförmågan hos barn. För att öka samverkan bjuder Litteraturstaden in organisationer till ett öppet möte 20 februari.
${loading}