Till innehåll
Fotograf: Lo Birgersson

Litteraturstaden Göteborg

Göteborg är nu utnämnd till Unesco City of Literature

Göteborg utvecklas som staden där vi läser för våra barn, bejakar konstnärlig frihet, värnar yttrandefrihet och möts i interkulturella utbyten – med litteratur som en nyckel till social hållbarhet. Med gemensam kraft och en internationell utnämning stärker vi Göteborg och Västsverige som en plats där det är gott att vara och bli läsare och författare.

Aktuellt

Gratulationer från Unescos litteraturstäder

Publicerad 21 december 2021
Sedan Göteborg blev utnämnd till Unesco City of Literature 8 november har gratulationer från andra litteraturstäder strömmat in. Det är ett kreativt och uppmuntrande nätverk Göteborg blivit en del av, och intresset för framtida samarbeten med oss i Göteborg är stort.

Poesi ristas in i bergväggen i Bergsjön

Publicerad 13 december 2021
I november ristades Elias Abi Jabers ord in i en bergvägg längs Bergsjövägen: ”Den som är blir den som var”. Det hela är en del av ett större konstprojekt kopplat till det nya Kulturhuset Bergsjön.

Göteborg har utsetts till litteraturstad av FN-organet Unesco

Publicerad 8 november 2021
Göteborgs ansökan om att gå med i Unescos nätverk för kreativa städer inom området litteratur lyckades. Beskedet kom på måndagsmorgonen. "Det känns helt underbart att litteraturstaden Göteborg får detta internationella erkännande. Vi kan alla vara glada och stolta", säger Linda Johannessen.
${loading}