Till innehåll
Fotograf: Lo Birgersson

Litteraturstaden Göteborg

Göteborg utnämnd till Unesco City of Literature

Göteborg utvecklas som staden där vi läser för våra barn, bejakar konstnärlig frihet, värnar yttrandefrihet och möts i interkulturella utbyten – med litteratur som en nyckel till social hållbarhet. Med gemensam kraft och en internationell utnämning stärker vi Göteborg och Västsverige som en plats där det är gott att vara och bli läsare och författare.

Aktuellt

Litteraturstaden Göteborg mötte sin syskonstad i Litauen

Publicerad 13 mars 2023
Yttrandefrihet på agendan. Hösten 2021 utsågs Göteborg till City of Literature av FN-organet UNESCO. Samtidigt fick Vilnius samma utmärkelse och ett knappt år senare damp det ner en inbjudan i Göteborg. Joakim Albrektson, koordinator för Litteraturstaden är nyss hemkommen från Vilinus.

Warsan Shire, Nicolas Lunabba och Nora Khalil till Angereds bokmässa

Publicerad 6 mars 2023
Brittiska stjärnpoeten Warsan Shire, hyllade sommarprataren Nicolas Lunabba och Augustprisnominerade Nora Khalil medverkar på Angereds bokmässa den 6–7 maj. Efter ett års paus är mässan nu tillbaka med full kraft för att lyfta litteratur från förorten.

Nordiskt litteraturpolitiskt toppmöte i samband med Bokmässan i höst

Publicerad 2 mars 2023
Bokmässan i Göteborg, Västra Götalandsregionen och Nordisk Kulturfond vill stärka litteraturen och det litteraturpolitiska samtalet – genom att arrangera ett ”Nordiskt litteraturpolitiskt toppmöte” i samarbete med Litteraturstaden Göteborg. Självklart tar det plats i just Göteborg.
${loading}