Villkor och avtal

För dig som besöker idrotts- och föreningsförvaltningens anläggningar (simhallar, gym och gruppträning) gäller dessa villkor.

Drog-, dopning-, alkohol- och rökfritt

Alla idrotts- och föreningsförvaltningens anläggningar är drog-, dopning-, alkohol- och rökfria.

Hälsotillstånd och olycksfall

Bad, träning och annan vistelse i anläggningen sker på egen risk. Du ansvarar själv för att ditt hälsotillstånd är sådant att du kan träna.

Förändring av öppettider och utbud

Anläggningen kan ha begränsade öppettider och begränsad tillgång till vissa faciliteter eller stängt under helgdagar, sommarperioden juni-augusti samt eventuellt vid särskilda evenemang. Vi förbehåller oss rätten att ändra öppettiderna och att stänga anläggningen eller delar av anläggningen till följd av oförutsedda driftstörningar, exempelvis för att säkerställa att vattenkvaliteten är bra i bassängerna. Vid driftstörningar beslutar anläggningens chef om eventuell kompensation.

Ägodelar

Anläggningen ansvarar inte för och ersätter inte kvarglömda, borttappade eller stulna ägodelar.

Regler och föreskrifter

Du ansvarar för att du följer anläggningens villkor, regler och föreskrifter som finns utskrivna på anläggningen, på anläggningens webbplats eller som anläggningens personal muntligen meddelar på plats. Du ska alltid uppträda på ett sätt som inte stör andra kunder eller personal. Grova eller upprepade brott mot reglerna kan göra att du blir avvisad från anläggningen och/eller avstängd under en viss tid. Anläggningen har också rätt att säga upp bad- eller träningskort, ekonomisk ersättning ges då inte.​

Bad- och träningskort är personliga

Ditt abonnemang/kort är personligt och en värdehandling. Det är du som innehavare av kortet som ansvarar för att obehöriga inte kan missbruka ditt kort. Vid förlust av träningskort kan du få ett nytt mot en avgift. Anmäl eventuell förlust till anläggningen. 

10-gångerskortet är inte personligt och går därför inte att köpa med friskvårdsbidrag.

Ångerrätt och återköp

Du har ingen ångerrätt eller möjlighet till återköp av period- eller klippkort.

Ångerrätt vid distanshandel

Enligt lag har du 14 dagars ångerrätt när du köper tjänster på nätet. För att ångerrätten ska gälla får du inte ha använt tjänsten. Ångerrätten gäller från den dag du gör köpet. Ångrar du ditt köp, kontakta oss så snart du kan via kontaktformuläret som finns på sidan "Kontakt". 

Autogiro

Vid betalning med autogiro gäller en bindningstid på sex månader. Därefter förlängs kortet månadsvis och du har en uppsägningstid på en månad.

Frysning av års-/autogirokort

Du som har ett årskort, halvårskort eller betalar med autogiro kan frysa ditt kort. Frysning innebär att kortet tillfälligt upphör att gälla och att du kan aktivera det vid ett senare tillfälle. Har du ett årskort eller betalar med autogiro kan du frysa ditt kort totalt 60 dagar fördelat på max två tillfällen. Har du ett halvårskort kan du frysa det totalt 30 dagar vid max två tillfällen. Det kostar 100 kronor att frysa sitt kort. Du fryser ditt kort i receptionen, genom att ringa oss eller fylla i vårt kontaktformulär på goteborg.se.

Vill du frysa ditt kort på grund av graviditet är det kostnadsfritt. Frysningen gäller i tre månader och du behöver inte visa läkarintyg. Vill du frysa kortet ytterligare gäller ordinarie villkor och priser för frysning. 

Vill du frysa ditt kort på grund av sjukdom eller skada är det kostnadsfritt vid uppvisande av läkarintyg. 

Om du betalat hela kostnaden direkt vi köpet av ditt kort innebär det att giltighetstiden på ditt träningskort förlängs med samma antal dagar som du valt att frysa kortet.

Om du betalar ditt träningskort med autogiro innebär det att din månadsvisa betalning pausas med samma antal dagar som du valt att frysa ditt kort. Fryser du kortet innan den 17:e dagen i månaden dras ingen månadskostnad från ditt konto från och med denna månad. Fryser du ditt träningskort den 17:e dagen i månaden eller senare kommer din månadskostnad att dras den här månaden, men inte följande månad. 

Säga upp autogirokort

Om du betalar ditt träningskort med autogiro ansvarar du själv för att säga upp det när du vill sluta att träna hos oss. Du säger upp ditt autogirokort genom att besöka eller ringa oss. Du får sedan en bekräftelse på din uppsägning skickad till den e-postadress du har registrerat hos oss.

Om du inte får en bekräftelse, kontakta oss snarast.

Meddela ändrade kunduppgifter

Om du har ett bad- eller träningskort och ändrar namn, adress, telefonnummer eller e-postadress ska du meddela anläggningen alternativt logga in på Mina sidor på webben.

Personuppgifter

När du köper ett personligt bad- eller träningskort måste dina personuppgifter registreras i anläggningens kundregister. Personuppgifterna används för:

  • hantering av tjänster och information till dig som kund
  • upprätthålla säkerheten på anläggningen

    Idrotts- och föreningsnämnden ansvarar för att personuppgifterna hanteras i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).

Så behandlar idrotts och föreningsförvaltningen personuppgifter