Lokaler och utrustning

Välkomna till Kyrkbyns fina, nyrenoverade bibliotek!

Lokaler

Biblioteket öppnade första gången 1956, och har renoverats under 2016. Renoveringen har varit varsam, och alla originalhyllor och andra tidstypiska detaljer har behållits.

Tillgänglighet
Kyrkbyns bibliotek ligger i markplan, dörröppnare finns. Det är gratis att parkera en timma runt torget om du kommer med bil och det är också nära till både buss och spårvagn (hållplats Kyrkbytorget eller hållplats Eketrägatan)

Utrustning

Datorer
Här finns fem datorer med tillgång till internet och ordbehandling, och möjlighet att skriva ut. Det finns också en dator med databaser, där du bland annat kan släktforska. Datorerna är gratis att boka - allt du behöver är ett giltigt bibliotekskort och pin-kod. Användningstid 30 eller 60 minuter. Observera att någon eller några av datorerna ibland kan vara avstängd i samband med programverksamhet, till exempel föreläsning eller barnteater.

Boka dator här.

Trådlöst nätverk
Här får du gratis tillgång till det trådlösa nätverket "Goteborgfree". Nätet är helt öppet och ingen inloggning behövs. Du har också tillgång till det trådlösa nätverket "biblioteket". Där loggar du in med bibliotekskortsnummer och pin-kod. Om du vill använda bibliotekens databaser är det nätverket "biblioteket" du ska använda.

Utskrifter
Det går att skriva ut i svartvitt från alla datorer. De tre första sidorna som du skriver ut per dag är gratis. Om du skriver ut fler sidor kostar det två kronor per sida. Du betalar in pengar på ett utskriftskonto på ditt bibliotekskort innan du skriver ut. Inbetalning kan bara göras under bemannad öppettid, inte under meröppet. Eventuellt överskott kan användas vid ett senare tillfälle.

Kopiator
En kopiator för svartvitt och färg finns. För att kopiera behöver du registrera ditt bibliotekskort och ladda det med pengar.
Inbetalning kan bara göras under bemannad öppettid, inte under meröppet. Pris per kopiering: svartvit A4 två kronor, svartvit A3 tre kronor, färg A4 fem kronor, färg A3 åtta kronor.

Skanner
Här kan du skanna och mejla gratis.

Släktforskningsutrustning
Ingen läsapparat för mikrofilm, men tillgång till databaserna SVAR och Arkiv Digital.